15-08-2021 01:19
Witam.
Dostałem potwierdzenie przelewu (widoczne w załączniku)
Chciałbym się upewnić, czy jest ono prawdziwe, ponieważ wygląda bardzo podejrzanie.
Dzięki za odpowiedzi!
15-08-2021 21:12
Witaj,
zrzut z załącznika nie wygląda jak nasze potwierdzenie transakcji z Mojego ING. W naszym dokumencie jest w lewym górnym rogu napis Potwierdzenie transakcji. Są podane dane nadawcy i odbiorcy, tytuł, data księgowania, data transakcji, numer transakcji, jaki to był rodzaj transakcji i kwota.
Na dole jest też informacja, że jest to dokument bankowy wygenerowany elektronicznie.
Ten zrzut nie wygląda też jak wyświetlone dane z historii konta w Moim ING. Jeżeli masz coś wysłać danej osobie, to najlepiej poczekaj aż dostaniesz pieniądze na konto.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |