Płatności

Odpowiedz

Re.: Płatności zbliżeniowe Visa online. Kiedy?

Jakiś czas temu właśnie zamknąłem konto w BZWBK. Karta VISA Sol raz przy zbliżeniowych płatnościach wchodziła online, raz offline, nawet w tym samym sklepie i terminalu. To była totalna loteria. Identycznie miałem w Credit Agricole ale to pewnie dlatego, że ich karty działają na infrastrukturze BZWBK.
luuukeee
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
1
27-11-2016
Wiadomość 51 z 54 (6 143 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Wrócę do założonego tematu po latach Emotikon: Mrugający Nie korzystam bezpośrednio z karty ING VISA , tylko z Apple Pay (tam karta jest podpięta). I jak wiadomo, po Apple Pay wszystko jest online.

Ale zakładam, że kartą debetową Visa ING dzisiaj (gdy się nie korzysta z Google Pay oraz Apple Pay) są już tylko płatności online?

Czy dzisiaj jest jeszcze jakiś bank, który płatności zbliżeniowe ma offline? BZWBK (dzisiaj Santander) w końcu wprowadził taką usługę? Emotikon: Szczęśliwy

mBank, Millenium, Pekao miały zawsze. PKO BP chyba też Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
348
54
03-02-2016
Wiadomość 52 z 54 (1 034 wyświetleń)

Tak, płatności kartą są wykonywane u nas w trybie online. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1100
222
07-06-2017
Wiadomość 53 z 54 (985 wyświetleń)

@IlonaU:

Tak, płatności kartą są wykonywane u nas w trybie online. 

Dziękuję.

Ciekaw jestem, czy wszystkie banki dzisiaj już też tak mają, bo jak zakładałem temat, nie było to takie oczywiste

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
348
54
03-02-2016
Wiadomość 54 z 54 (971 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Księgowość online

Dzień dobry

Wiem że odpowiedź jest z 2021 ale może ktoś zna rozwiązanie. 

W 2024 byłem na skali. Na początku 2025 złożyłem wniosek w urzędzie aby przejść na ryczałt. Jak otrzymałem zgodę zaktualizowałe

...

19-02-2025
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Re.: Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Żeby kredyt skrócił się o jedną ratę, to musisz tę ratę nadpłacić, czyli nadpłata musi wynosić tyle, ile wynosi część kapitałowa Twojej raty, albo nawet trochę więcej.

17-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy