22-11-2019 10:17
Wczoraj robiąc przelew europejski (EUR) do Wielkiej Brytanii zauważyłem, że brak jest możliwości wskazania konta, z którego zostanie pobrana prowizja.
Widoczna była tylko informacja, że prowizja zostanie pobrana z tego samego konta, tzn. z konta walutowego EUR.
I faktycznie dziś pobrano z niego równowartość 5 PLN w EUR.
Wcześniej wielokrotnie robiłem takie same przelewy i prowizję pobierano z konta PLN w wysokości 5 PLN.
Czy coś się zmieniło ostatnio w tym zakresie?
Coś przegapiłem?
23-11-2019 08:36
Tak, wprowadziliśmy zmiany w tym zakresie od 17 listopada. Wysłaliśmy informację o pracach serwisowych w Wiadomościach w Moim ING 14 listopada.
Gdy klikniesz w napis - Zobacz, co się zmieni - znajdziesz dokładne informacje.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |