Płatności

Odpowiedz

Blokada przy płatności kartą.

Witam.
Wczoraj podczas próby płacenia zbliżeniowo, otrzymywałem odmowę. Ponownie wprowadziłem karte tym czas na pin i kwota przeszła. 
W domu zerknąłem sobie na historię i zauważyłem że kwoty które wykonałem mają dopisek "blokada". O co z tą blokadą chodzi??

Odpowiedz
0 Lajków
VirusTX
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
21-01-2018
Wiadomość 1 z 2 (50 325 wyświetleń)

Re: Blokada przy płatności kartą.

Blokadę przy płatnościach kartą nakładamy po to, aby już po wykonaniu transakcji Twoje saldo rachunku było obniżone o jej wartość. Po nałożeniu blokady czekamy na rozliczenie płatności przez punkt handlowo-usługowy w którym robiłeś zakupy. Gdy już je otrzymamy to blokady zdejmujemy i transakcje są księgowane na Twoim koncie, a pieniądze przesyłane np. do sklepu. W praktyce ilość dostępnych pieniędzy po tym jak wykonasz zakup i zostanie nałożona blokada, a momentem jej rozliczenia się nie zmienia. 

Blokady na płatności kartą w przypadku nie rozliczenia ich przez usługodawcę zdejmujemy po 11 dniach kalendarzowych. Może to się zdarzyć szybciej, jeżeli dostaniemy od niego informację np. o odrzuceniu transakcji. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (50 217 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy