03-08-2024 09:47
06-12-2025 11:55
Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz nie nie jest mi już do śmiechu bo konto jest mi potrzebne do ŻYCIA !!
Klientem banku jestem od 8 lat , konto osobiste + kredyt hipoteczny ( zawarty 3 lata temu ) , konto firmowe obroty ponad milion rocznie. Bank generalnie wie o mnie wszytko a mimo to traktuje jak jakiegoś przestępcę tłumacząc się ustawą.
Oświadczenia składałem , byłem w oddziale banku wypełnione i przekazane dla pracownika ing. Kolejne oświadczenie wypełnione i zeskanowane wysłane elektronicznie. Złożona reklamacja - odrzucona .
Pracownicy w oddziale banku ING to statyści . Nic nie mogą nic nie wiedzą , tłumaczą że decyzje podejmują analitycy.
Infolinia - nie ma możliwości rozmowy tylko kradzież karty czy dokumentów można zgłosić. Nie ma żadnej rozmowy , od razu przełączają do " wirtualnego asystenta " !!
ING na początku był dobrym bankiem , nie miałem żadnych problemów. Na dobrych warunkach dostałem kredyt hipoteczny . Teraz przepuszczam że zredukowali znacznie ilość personelu , ludzi mało kompetentnych zatrudnili w oddziałach. Nie ma wystarczającej kadry pracowników do obsługi nas , klientów. Zamiast personelu automatyczne infolinie , czat boty itp. rozwiązania .
Powód jak zwykle ten sam , chodzi o oszczędności i chęć jeszcze większego zarobku banku.
Do pracownika banku który ma zamiar napisać komentarz : Proszę nie proponować rozwiązania problemu , przepraszać i że jest pani/panu przykro. Traktujcie NAS KLIENTÓW z szacunkiem i zrozumieniem . To że ktoś ma hipotekę u was na 20 - 30 lat nie daje wam prawa na pomiatanie nim i ograniczaniem jego swobody ( blokada konta ) .
06-12-2025 12:29
Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim ING, abyśmy przekazali prośbę o pilną pomoc, do odpowiednich specjalistów.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |