01-07-2025 08:49
Witam.
Dziś tuż przed 6 rano wpłacałam 17510zł na swoje konto w ING, wpłatomat RNET4783. Dlaczego wpłatomat bo zawsze korzystam bo jak słyszę i widzę grymas pani w kasie w oddziale i pytanie dlaczego pani nie korzysta z wpłatomatu to mi słabo.
Wpłata tak duża bo do jutra 2.07.2025 muszę zapłacić za fakturę bez możliwości terminu przedłużania bo już pytałam.
I co? wpłatomat kasę zabrał wyświetliło się chwilowo nieczynny, następnie wyświetliło komunikat ze kwota jest wyższa (oczywiście wiem ile wpisałam i ile wpłaciłam) i czy chce aby zwrócono mi pieniądze. Kliknęłam tak, kartę oddało kasy brak, potwierdzenia brak.
To jest oszustwo w biały dzień! Stojąc pod wpłatomatem dzwoniłam do planet cash, pani radośnie poinformowała ze mam zgłosić sytuacje do banku, ale infolinia czynna od 8.
To nie jest 50zł! i nie ważne ile ale to normalne przywłaszczenie pieniędzy!
Dzwoniąc na infolinie numer reklamacji 100076/072025 dostałam odpowiedz ze zostanie rozpatrzona do 22.07.
Co mnie to obchodzi ze musi przyjechać ktoś do wpłatomatu zabrać kasę, zobaczyć na nadwyżkę i rozliczyć z bankiem?!
To są moje pieniądze. Ide na policje za moment oraz zgłaszam sprawę do UOKiK za przywszlaszenie pieniędzy z czasem rozpatrzenia 3 tyg.
Ja sie pytam kto do jutra zaplaci taka sume? bo juz drugiej takiej nie mam aby moc cokolwiek zrobic.
Koncze z panstwem współprace jakakolwiek.
01-07-2025 09:16
Taki to bank... ING Reklamacja Śląski.
Teraz już każde pytanie to reklamacja. A reklamacje są zasadne bo bardzo dużo błędów, awarii i huk wie czego jeszcze.
Nie ma ludzi, nie ma ludzi - czaty, boty, spychanie na reklamacje. Nikt nic nie może.
01-07-2025 09:26
@agusix86 Przepraszamy Cię za tę sytuację. Przekazałem prośbę o pilne rozpatrzenia zgłoszenia do zespołu, który tym się zajmuje.
01-07-2025 09:27
Dziekuje bo taka to forma grzecznosciowa, ale co to da? Pieniadze od 3h powinny byc na moim koncie bankowym....
01-07-2025 09:30 | Edytowano: 01-07-2025 09:31
Wiemy, że brak tych pieniędzy nie jest komfortowy i błąd jest po naszej stronie, dlatego staramy się, żeby analitycy pilnie rozpatrzyli to zgłoszenie i udostępnili Ci pieniądze na koncie.
01-07-2025 09:56
Uznanie warunkowe? co to jest?
Dziękuje za prędkość działania chociaz przelew mogłam puscic.
01-07-2025 10:08
Cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Uznanie warunkowe to sytuacja, w której zwracamy klientowi pieniądze na konto, jeszcze zanim rozpatrzymy reklamację. Pieniądze warunkowo wypłacamy na konto do czasu wyjaśnienia sprawy i zakończenia reklamacji. Jeśli nie będziemy mogli rozpatrzyć reklamacji pozytywnie, anulujemy tę wpłatę. Oczywiście skontaktujemy się wtedy z Tobą i wyjaśnimy naszą decyzję, natomiast tutaj takiej sytuacji nie powinno mieć miejsce.
01-07-2025 10:11
Rozumiem, na pewno wyjaśnicie jak ktoś z wpłatomatu wybierze te pieniądze i zobaczycie jak mi powiedziano różnice.
Grunt to ze ja zleciłam przelew w dniu dzisiejszym.
01-07-2025 12:17
Nie bój się, nawet jak ktoś "wybierze" to różnica i tak będzie
01-07-2025 12:22
? nie rozumiem. Roznic nie ma prawa byc w moim przypadku, dochodzi do absurdów mamy nagrywac kazda transakcje telefonami? przeliczac gotwke przed wplatomatem i nagrywac ekran co deklarujemy? Bez przesady
Witam
Też mnie tak oszukali, złożyłem 3 reklamacje, złodzieje. Jak odzyskam pieniądze to zamknę wszystko po 20 latach bycia ich klientem.
Brak jest dostatecznej informacji, że stracisz dostęp do pien
... 18-07-2025ING to PO PROSTU ZŁODZIEJE
Wpłaciłam do jednego z bankomatów kwotę 24 tys. zł. Zostały zakiegowane 20 tys. zł.
Złożyłam reklamację dwukrotnie i za każdym razem została ona odrzucona przez bank. Moje
Cześć, czy długi okres oczekiwania na decyzje w sprawie udzielenia kredytu hipotecznego to już standard? 18.06 złożyłam wszelkie wymagane dokumenty do wniosku o kredyt hipoteczny (zaświadczenia, opera
... 18-07-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
2 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |