Oddziały, bankomaty, wpłatomaty

Odpowiedz

Bankomat nie zaksiegował 4 000 PLN - reklamacja odrzucona

[ Edytowane ]

19.05.2025 r. wpłaciłam kwotę 24 000 zł — 48 banknotów po 500 zł.
Wpłatomat przeliczył banknoty i wskazał kwotę 20 000 zł. W związku z tym anulowałam transakcję i otrzymałam zwrot 20 000 zł. 40 banknotów po 500 zł (czyli 20 000 zł) ponownie wpłaciłam przez wpłatomat — ta transakcja przebiegła poprawnie.
O całym zajściu niezwłocznie poinformowałam infolinię banku i zgłosiłam reklamację. Niestety, otrzymałam odpowiedź negatywną. Bank twierdzi, że wpłaciłam tylko 20 000 zł banknotami po 500 zł.  Przypominam, że wpłatomat zwrócił mi jedynie 20 000 zł, co oznacza brakujące 4 000 zł.

Zgłosiłam kolejną reklamację, podkreślając, że całe zdarzenie można potwierdzić na monitoringu — o co prosiłam już w pierwszej reklamacji. Niestety mija miesiąc, a ja nadal nie odzyskałam środków. Proszę o pomoc, ponieważ sytuacja staje się bardzo uciążliwa. Jestem klientką od wielu lat, a mimo to czuję się oszukana i okradziona.

numer sprawy 121495/052025

Odpowiedz
0 Lajków
Weronikaxxx
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
10-06-2025
Wiadomość 1 z 2 (200 wyświetleń)

Re: Bankomat nie zaksiegował 4 000 PLN - reklamacja odrzucona

Przesłałam prośbę o przyspieszenie rozpatrzenia zgłoszenia do naszego działu reklamacji

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
557
125
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (184 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Informacja skarbowa własnie potwierdziła telefonicznie iż nie były to darowizny. Dla bezpieczeństwa wyślę jeszcze zapytanie żeby mieć to na papierze.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025

otrzymałam zgodę sądu i mam już z powrotem zablokowane środki. Trochę czasu zajęło z sądem. Zamierzam też zgłosić do rzecznika. W us zgłaszałam darowiznę.

12-06-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy