Oddziały, bankomaty, wpłatomaty

Odpowiedz

Wpłatomat planet cash Kraków Kijowska 17510zł!!!

Witam.

Dziś tuż przed 6 rano wpłacałam 17510zł na swoje konto w ING, wpłatomat RNET4783. Dlaczego wpłatomat bo zawsze korzystam bo jak słyszę i widzę grymas pani w kasie w oddziale i pytanie dlaczego pani nie korzysta z wpłatomatu to mi słabo.

Wpłata tak duża bo do jutra 2.07.2025 muszę zapłacić za fakturę bez możliwości terminu przedłużania bo już pytałam.

I co? wpłatomat kasę zabrał wyświetliło się chwilowo nieczynny, następnie wyświetliło komunikat ze kwota jest wyższa (oczywiście wiem ile wpisałam i ile wpłaciłam) i czy chce aby zwrócono mi pieniądze. Kliknęłam tak, kartę oddało kasy brak, potwierdzenia brak.

To jest oszustwo w biały dzień! Stojąc pod wpłatomatem dzwoniłam do planet cash, pani radośnie poinformowała ze mam zgłosić sytuacje do banku, ale infolinia czynna od 8.

To nie jest 50zł! i nie ważne ile ale to normalne przywłaszczenie pieniędzy!

Dzwoniąc na infolinie numer reklamacji 100076/072025 dostałam odpowiedz ze zostanie rozpatrzona do 22.07.

Co mnie to obchodzi ze musi przyjechać ktoś do wpłatomatu zabrać kasę, zobaczyć na nadwyżkę i rozliczyć z bankiem?! 

To są moje pieniądze. Ide na policje za moment oraz zgłaszam sprawę do UOKiK za przywszlaszenie pieniędzy z czasem rozpatrzenia 3 tyg.

Ja sie pytam kto do jutra zaplaci taka sume? bo juz drugiej takiej nie mam aby moc cokolwiek zrobic.

Koncze z panstwem współprace jakakolwiek.

Odpowiedz
0 Lajków
agusix86
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
0
01-07-2025
Wiadomość 1 z 14 (4 427 wyświetleń)

Re.: Wpłatomat planet cash Kraków Kijowska 17510zł!!!

Taki to bank... ING Reklamacja Śląski.

Teraz już każde pytanie to reklamacja. A reklamacje są zasadne bo bardzo dużo błędów, awarii i huk wie czego jeszcze. 

Nie ma ludzi, nie ma ludzi - czaty, boty, spychanie na reklamacje. Nikt nic nie może. 

Odpowiedz
0 Lajków
Lukaszu
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
28-11-2024
Wiadomość 2 z 14 (4 417 wyświetleń)

Re: Wpłatomat planet cash Kraków Kijowska 17510zł!!!

@agusix86  Przepraszamy Cię za tę sytuację. Przekazałem prośbę o pilne rozpatrzenia zgłoszenia do zespołu, który tym się zajmuje.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
664
134
12-04-2017
Wiadomość 3 z 14 (4 412 wyświetleń)

Dziekuje bo taka to forma grzecznosciowa, ale co to da? Pieniadze od 3h powinny byc na moim koncie bankowym....

Odpowiedz
0 Lajków
agusix86
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
0
01-07-2025
Wiadomość 4 z 14 (4 410 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Wiemy, że brak tych pieniędzy nie jest komfortowy i błąd jest po naszej stronie, dlatego staramy się, żeby analitycy pilnie rozpatrzyli to zgłoszenie i udostępnili Ci pieniądze na koncie.

-----------------
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
664
134
12-04-2017
Wiadomość 5 z 14 (4 405 wyświetleń)

Uznanie warunkowe? co to jest?

Dziękuje za prędkość działania chociaz przelew mogłam puscic.

Odpowiedz
0 Lajków
agusix86
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
0
01-07-2025
Wiadomość 6 z 14 (4 382 wyświetleń)

Cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Uznanie warunkowe to sytuacja, w której zwracamy klientowi pieniądze na konto, jeszcze zanim rozpatrzymy reklamację. Pieniądze warunkowo wypłacamy na konto do czasu wyjaśnienia sprawy i zakończenia reklamacji. Jeśli nie będziemy mogli rozpatrzyć reklamacji pozytywnie, anulujemy tę wpłatę. Oczywiście skontaktujemy się wtedy z Tobą i wyjaśnimy naszą decyzję, natomiast tutaj takiej sytuacji nie powinno mieć miejsce.

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
664
134
12-04-2017
Wiadomość 7 z 14 (4 369 wyświetleń)

Rozumiem, na pewno wyjaśnicie jak ktoś z wpłatomatu wybierze te pieniądze i zobaczycie jak mi powiedziano różnice.

Grunt to ze ja zleciłam przelew w dniu dzisiejszym.

Odpowiedz
0 Lajków
agusix86
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
0
01-07-2025
Wiadomość 8 z 14 (4 364 wyświetleń)

Nie bój się, nawet jak ktoś "wybierze" to różnica i tak będzie Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
f0ku5
Zaprawiony analityk III
Zaprawiony analityk III icon
206
57
02-12-2022
Wiadomość 9 z 14 (4 321 wyświetleń)

? nie rozumiem. Roznic nie ma prawa byc w moim przypadku, dochodzi do absurdów mamy nagrywac kazda transakcje telefonami? przeliczac gotwke przed wplatomatem i nagrywac ekran co deklarujemy? Bez przesady

Odpowiedz
0 Lajków
agusix86
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
0
01-07-2025
Wiadomość 10 z 14 (4 315 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Nowy wygląd = mniejsze bezpieczeńśtwo

Mniej więcej od tygodnia prawidłowo działa uzupełnianie pól logowania za pomocą Bitwardena. Nie wiem co prawda kto faktycznie to rozwiązał (Bitwarden czy ING), jednak jeżeli to zmiana po stronie banku

...

13-05-2026
Re: BLIK nie działa po jednej nieudanej próbie

Nie będę wam za darmo pomagał w debugowaniu błędu. Scenariusz znacie. Problem występuje zawsze w opisanej sytuacji, od co najmniej kliku tygodni. Możecie go naprawić, albo mieć klienta gdzieś i to ola

...

13-05-2026
Re: BLIK nie działa po jednej nieudanej próbie

Ta sytuacja wymaga sprawdzenia. Prosimy o kontakt na czacie w Moim ING oraz o przekazanie dokładnej daty i godziny wystąpienia problemu. 

13-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy