16-11-2015 19:03
Zgodnie z nową tabelą opłat i prowizji od dnia 29.01.2016 r. ING wprowadza nowe opłaty za karty debetowe. Wszycy co mają np: Konto z Lwem Direct za wypłatę z bankomatu innego niż ING i sieci Planet Cash bank za 2 wypłatę będzie pobierał 2,5zł niezależnie od wysokości wypłacanej kwoty.
Jeszcze gorzej jest dla tych co mają KONTO Student, Klasyczne tam opłata za wypłatę w bankomatach i kasach innych banków lub podmiotów w kraju opłata wynosi 3 % kwoty wypłaty min 5 zł.
Dlatego uważajcie po nowym roku skąd będziecie wypłacać pieniądze bo może być niemiłe zaskoczenie.
Pozdrawiam
Erni
17-11-2015 07:56
17-11-2015 08:34
01-12-2015 10:45
Dodatkowo dla Karty VISA wprowadzona jest prowizja 3% za transakcje bezgotówkowe (!!!) za granicą!
Przy wypłatach gotówkowych aż 6%!
Nie rozumiem, czym to jest podyktowane? Nowe stawki od VISA i przelanie tego obciążenia z banku na klienta.
Jeśli te zmiany się utrzymają to czas się rozejrzeć za innym bankiem, gdzie nie ma prowizji za transakcje bezgotówkowe!
01-12-2015 15:14
Cóż, "drogi" banku...
Jeszcze się nie zasiedziałem, a już widzę, że trzeba szukać dalej dobrego banku...
Szkoda.
06-12-2015 10:45
08-12-2015 11:39
25-01-2016 08:36
Od 29 stycznia 2,50 zł za każde pobranie gotówki z bankomatu nie należącego do ING bądź Planet Cash. W Szczecinie dostępność takich banklomatów jest mizernja, najbliższy 3 km. Nie zamierzam się przeprowadzać.
Decyzja prosta: zmieniam bank.
26-01-2016 17:45
@Zibi od 29 stycznia posiadacze konta Direct mogą bezpłatnie podjąć gotówkę w bankomatach ING Banku oraz sieci PlanetCash. W przypadku korzystania z innego bankomatu: jedna wypłata kartą oraz jedna wypłata kodem BLIK w okresie rozliczeniowym (dla kont prywatnych: od 29 dnia danego miesiąca do 28 dnia następnego miesiąca) pozostaje bezpłatna. Za każdą kolejną w okresie rozliczeniowym pobierana jest opłata 2,50 zł.
Wyplacić możesz również pieniądze podczas codziennych zakupów lub na stacji benzynowej — dzięki usłudze Cashback.
Dla posiadaczy konta Komfort wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce pozostają bezpłatne.
Lokalizację bezpłatnych bankomatów możesz sprawdzić na stronie banku lub w aplikacji mobilnej (Poznaj ING).
30-01-2016 22:44
Ludzie,wy placzecie o jakies drobne 2.50zl? Dla mnie oplaty za pobieranie gotowki za granica wzrosly az 100% z 3% do 6%.To czyste zlodziejstwo.
Za kazde pobrane 500 euro zabieraja mi ponad 134zl tytulem "prowizji" do tego nalezy doliczyc jeszcze koszt zawyzonego przez bank kursu euro.W sumie to z 500 euro pobranych wczoraj zabrali mi 162zl (2.237zl - za euro + 134zl prowizji) to sa dopiero wysokie koszty.A pobieram kase za granica,co najmniej dwa,trzy razy w miesiacu,jak jestem na wyjezdzie.
Zastanawiam sie nad zmiana banku bo nie zamierzam ponosic takich kosztow.Ewentualnie zaczne pobierac kase w polsce za te 2.50zl haraczu bankowego a euro bede kupowal w kantorze,mysle ze lepiej na tym wyjde.Wczesniej te 67zl prowizji jakos znosilem z zacisnietymi zebami,ale za 134zl to ja dziekuje.Rocznie uzbiera sie z tego calkiem spora suma.Strach tez placic za co kolwiek karta za granica bo tez obuja z pieniedzy.
SZOK!!!
Macie moze jakas alternatywe?
Pozdrawiam
Witam serdecznie,
Otrzymałem pozytywną decyzję kredytową na kredyt hipoteczny, wszystkie sprawy do tego momentu załatwiłem online. Jestem już po spotkaniu online ze specjalistą gdzie omówiliśmy projek
... 22-04-2025Niedługo minie półtora roku od wprowadzenia funkcji CarPlay. Kiedy w końcu uczynicie ją użyteczną?
Sam pomysł i fakt, że to wprowadzono jest MEGA przydatny, ale funkcja ta musi działać bez konieczności
... 22-04-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
1 | |
1 | |
1 |