Odpowiedz

Tragiczna jakość obsługi

Po zobaczeniu reklam rachunku osobistego oraz oprocentowania rachunku oszczędnościowego usiłowałem zostać klientem banku.
Jakie było moje zdumienie kiedy próby zdalnego założenia nie przyniosły rezultatu.
Pewnie bank zakupił algorytmy rozpoznawania twarzy podczas wyprzedaży na chińskiej platformie sprzedażowej.
Może problemem było to że utraciłem parę kilogramów ale ciężko na to pracowałem.
Poszedłem więc w dniu 11.06.26 do oddziału w Rudzie Śląskiej, który był pusty. Jedna pani prowadziła konwersację przez telefon i wchodzący klient tylko zawadzał, natomiast druga pani pojawiła się gdzieś z tyłu. Gdy powiedziałem co mnie sprowadza do banku usłyszałem że nie mają czasu i dzisiaj na pewno rachunku nie założę. Muszę przyznać, że wmurowało mnie. Jak sięgam pamięcią w bankach pytano "w czym mogę pomóc" natomiast powitanie w ING to "spadaj nie mam czasu".
Chciałem serdecznie podziękować zapracowanej obsłudze oddziału, że uchroniła mnie przed błędem założenia rachunku w ING i powierzeniem im moich danych oraz pieniędzy.
Takiej obsługi nie spotkałem w żadnym innym banku.
Odpowiedz
0 Lajków
Piotr16
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
12-06-2026
Wiadomość 1 z 3 (107 wyświetleń)

Re.: Tragiczna jakość obsługi

Przykro nam, że masz takie odczucia po wizycie w naszym miejscu spotkań. Zapewniamy, że staramy się, aby każdy klient został należycie obsłużony przez naszych specjalistów. Nie zawsze jesteśmy w stanie obsłużyć klientów niezwłocznie po wejściu do placówki, dlatego zachęcamy do wcześniejszego umawiania się na konkretną godzinę. Wówczas wizyta przebiegnie sprawnie, bez konieczności oczekiwania. Jednocześnie dziękujemy za sygnał, przekażemy go do analizy w placówce.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
JacekJ1
Moderator
Moderator icon
9
1
29-05-2024
Wiadomość 2 z 3 (43 wyświetleń)

To co przedstawiłem to nie odczucia a fakty.
Zdaje sobie sprawę, że wchodząc do "miejsca spotkań" kiedyś zwanego oddziałem bankowym nie zostanie załatwiona moja sprawa natychmiast, ale byłem przygotowany na pewien czas oczekiwania.
Jednak odsyłanie klienta i odmowa załatwienia sprawy jest według mnie przesadą tym bardziej, że nie było tam klientów.
Kontynuowanie rozmowy telefonicznej bez jakiejkolwiek reakcji na wchodzącą osobę było niegrzeczne i aroganckie. Widać że kultura osobista ma niewielkie znaczenie przy rekrutacji w ING.
Niestety dynamiczny charakter mojej pracy utrudnia planowanie spotkań. Tym bardziej, że w mojej ocenie założenie rachunku jest szybkim i bezproblemowym procesem.
Cała sytuacja miała miejsce 11.06.26 na ul Westerplatte w Rudzie Śląskiej ok 14.30.
Był okres kiedy również pracowałem w instytucji finansowej na tak zwanym front office i takie zachowania pracowników banku były nie do pomyślenia.
Straciliście Państwo klienta, który wg. mojej wiedzy jest dochodowy dla banku a zapewne stracicie następnych przy takiej obsłudze.

Odpowiedz
0 Lajków
Piotr16
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
12-06-2026
Wiadomość 3 z 3 (26 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum

To co przedstawiłem to nie odczucia a fakty.
Zdaje sobie sprawę, że wchodząc do "miejsca spotkań" kiedyś zwanego oddziałem bankowym nie zostanie załatwiona moja sprawa natychmiast, ale byłem przygotowa...

13-06-2026
Re: Powiadomienia PUSH - zawartość

Ale i tak nic z nimi nie zrobicie Emotikon: Szczęśliwy

13-06-2026

Przykro nam, że masz takie odczucia po wizycie w naszym miejscu spotkań. Zapewniamy, że staramy się, aby każdy klient został należycie obsłużony przez naszych specjalistów. Nie zawsze jesteśmy w stani...

13-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy