23-05-2022 11:20
Dzień dobry,
mam pytanie odnośnie pakietu wypłat gotówki za granicą. Doczytałam się, że normalnie bez żadnych pakietów ING pobiera:
- za przewalutowanie transakcji bezgotówkowej - 3% kwoty transakcji,
- za wypłatę gotówki z bankomatów za granicą - 3% kwoty wypłaty - polecam sprawdzić naszą ofertę Pakietu wypłat za granicą.
Rozumiem, że wykupując Pakiet wypłat gotówki za granicą jestem zwolniona z opłaty 3% za wypłatę gotówki za granicą, natomiast nie jestem pewna co do 3% prowizji za przewalutowanie - czy ta prowizja zostaje czy również i z niej jestem zwolniona? Z euro nie ma problemu, gdyż mam konto walutowe, natomiast co w przypadku wypłaty HRK w Chorwacji z mojego konta złotówkowego?
24-05-2022 11:35
Jak sama napisałaś, prowizja 3% za przewalutowanie dotyczy płatności bezgotówkowej, czyli np. płatności kartą w terminalu w sklepie lub w internecie. Jeśli wypłacasz gotówkę z bankomatu - jest to transakcja gotówkowa i dotyczy Cię tylko jedna prowizja 3%
W przypadku gdy skorzystasz z Pakietu wypłat gotówki, jesteś zwolniona z opłat po naszej stronie za wypłaty gotówki😊 Jednak niektóre sieci bankomatów mogą pobierać dodatkową opłatę za korzystanie z ich urządzenia (tzw. opłata surcharge). Ta opłata nie jest od nas zależna. Informacja o niej powinna Ci się wyświetlić na ekranie urządzenia podczas transakcji.
Posiadanie Pakietu wypłat gotówki nie zwolni Cię z prowizji za przewalutowanie, jeśli zapłacisz kartą do konta w kunach chorwackich np. w sklepie.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
1 | |
1 | |
1 | |
1 |