13-12-2015 22:53
No no moi drodzy Konrad musiał nieźle trzepnąć ze skarbnicy banku. Od stycznia już tracicie rolę lidera bankowości wprowadzając, a zarazem likwidując sztandarowe bezkonkurencyjne oferty typu wszystkie bankomaty w kraju i za granicą za darmo. Do tego dodam przedszkolny interfejs jak na razie póki co nie modyfikowalny i strzał w kolano murowany. A co się Was nachwaliłem już nawet przebolałem, że Wasze pomarańczowe bankomaty chodzą gorzej niż nie jeden leciwy Celeron z lat pamiętających system 98. Mam radę nie schodźcie na manowce i nie słuchajcie Konrada, bo jak słyszę od niego jak fajnie jest oszczędzać to śmiech ogarnia mnie przy kapitale ponad 10 tyś w ciągu ponad czterech miesięcy niecałe 24 złote. Nawet nie stać mnie z odsetek na flaszkę z jego winiarni
21-12-2015 16:00 | Edytowano: 21-12-2015 16:01
Opłaty za korzystanie z "obcych bankomatów" wynikają z ustawowego obniżenia maksymalnej wysokości opłaty intercharge, naliczanej właścicielowi terminala za przyjmowanie transakcji płatniczych kartą - przekładając to na prosty język - bank zarabia mniej na tym, że płacisz kartą w sklepie. Utrzymanie i administracja Twojej karty kosztuje, tak samo zresztą jak utrzymanie własnej sieci bankomatów i prowizje za wypłaty klientów w cudzych bankomatach. Bank nie jest instytucją charytatywną, także nic dziwnego że podwyższył opłaty. Era bankowości "za darmo" się kończy i czas się z tym pogodzić,- to nie dotyczy wyłącznie ING.
Co do oprocentowania, to również wydaje mi się że trochę chybiłeś z zarzutami wobec ING. Stopy procentowe ustala Rada Polityki Pieniężnej, więc oprocentowanie lokat i kont oszczędnościowych jest odzwierciedleniem sytuacji na rynku, poziomu inflacji, itp. Swoją drogą ING ma nienajgorsze warunki dla produktów depozytowych.
21-12-2015 16:15
@MP TAk zwazywszy ze wszystkie pozostale banki reklamuja sie ze maja za darmo, ciekaw jestem czy ING w reklamie wspomni ze unich zadarmo juz nie ma.
22-12-2015 09:11
Ciekawe jak długo inne banki będą się reklamować, że u nich za darmo. Do tej pory, tak jak pisałem wcześniej, banki zarabiały na Twoich płatnościach kartą - teraz kiedy to "źródełko" niemal wyschło, muszą pojawić się opłaty.
Co do ostatniego zdania, to nie do końca rozumiem - bank jest firmą, która jest nastawiona na generowanie zysku. Nie wiem jak sobie zatem wyobrażasz taki model działania, w którym nie liczy się kasa, za to liczą się ludzie. Wszystko za darmo, bank generuje stratę i właściciel musi co roku dokładać do interesu, ale najważniejsze, żebyś Ty był zadowolony i za nic nie musiał płacić?
24-12-2015 01:15
@MP ja tylko przerobilem sobie Ich slogan
27-12-2015 11:53
Nie jest trudno znaleźć ofertę która oferuje to samo co ING, a nawet na lepszych warunkach.
Np. oferta T-Mobile usługi bankowe - zwrot 5% za zakupy, wszystkie bankomaty za darmo.
Byłem długo klientem ING, no ale cóż jak powyżej napisał moderator nie licza się ludzie tylko biznes. Ja podchodzę do tego tak samo Idę tam gdzie mi lepiej i innym też to radzę.
27-12-2015 22:24
30-12-2015 12:10
Tak, dlatego takie sumy lepiej będzie wypłacić w oddziale posiadajacym obsługę kasową.
30-12-2015 13:10
03-01-2016 14:55
Zwłaszcza jak się posiada konto direkt w którym opłata za skorzystanie z kasy banku to jedyne 9 PLN. Dodatkowo wyjeżdżając na urlop nad polskie morze ciężko uświadczyć tam będzie darmowy bankomat, a już nie wspomnę o oddziale czyli musimy wrócić do czasów PRL gdzie wyjeżdżając na wczasy trzeba było zabrać portfel pełen pieniędzy, bo za bankomaty trzeba płacić, a nie wszędzie jest tak cywilizowanie aby zapłacić kartą szczególnie w małych nadmorskich miejscowościach. Podejżewam że wielu Waszych klientów zweryfikuje czy im się jeszcze opłaca nimi być.
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
1 | |
1 | |
1 | |
1 |