Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

aktualizacja oprocentowania pozyczki

Witajcie, z tego co zauwazylem bank ING zaktualizowal oprocentowanie oferowanych pozyczek ale nie zrobil tego w przypadku juz istniejacych, czy ktos z was rowniez ma podobne spostrzezenia? Dla porownania inne banki wywiazaly sie z obowiazku w terminie, pragne zauwazyc ze zaktualizowane stopy obowiazuja od 07,09, podczas podwyzek stop bank dokonywal aktualizacji niezwlocznie

Odpowiedz
0 Lajków
mciek
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
11
0
31-08-2021
Wiadomość 1 z 6 (3 957 wyświetleń)

Re.: aktualizacja oprocentowania pozyczki

Ja otrzymalem nowy harmonogram. Bardzo mnie zdziwiło to, ze nadpłacałem pożyczkę, a po zmianie harmonogramu kredyt wydłuzył się do terminu zawartego w umowie, a nie pozostał w terminie po nadpłacie ( łącznie skrócił mi się okres kredytu o 10 miesięcy). Dla mnie to wychodzi teraz na jedno. Rata kapitałowa zmniejszyła mi się po obniżce stóp, odsetki są wieksze, termin kredytu się wydłuzył. Bank będzie pobierać niższe odsetki, ale o 10 miesięcy dłuzej... Moim skromnym zdaniem termin zakonczenia kredytu powinien być tym po nadpłatach, a nie z umowy..
Odpowiedz
0 Lajków
Lukasz36
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
08-09-2023
Wiadomość 2 z 6 (3 903 wyświetleń)

ja dzis tez sie doczekalem aktualizacji, rowniez dokonalem nadplaty i okres kredytowania wynosil 66 miesiecy a po aktualizacji stopy bank bez mojej zgody ani dyspozycji wydluzyl okres kredytowania do 90 miesiecy, wczesniej gdy chcialem po nadplacie wydluzenia okresu kredytowania konieczna byla wizyta w oddziale banku gdzie pracownik banku probowal bez mojej zgody zlozyc wniosek o konsolidacje twierdzac ze tylko tak da sie przywrocic pierwotny okres kredytowania, teraz okazuje sie jednak, ze bank samoczynnie dokonal wydluzenia okresu niezgodnie z wewnetrznymi procedurami w banku, podejrzewam ze konieczna bedzie reklamacja badz skarga na bank

Odpowiedz
0 Lajków
mciek
Doradca z ambicjami I
11
0
31-08-2021
Wiadomość 3 z 6 (3 877 wyświetleń)

W umowie niestety jest zapis ,,Jeżeli pozyczkobiorca wcześniej spłaci częśc kwoty pozyczki, a następnie zmieni się wysokośc oprocentowania pozyczki , Bank rozłoży pozostający do spłaty kapitał na taką liczbę rat, by płatność ostatniej raty przypadała w tym samym terminie co przed dokonaniem przez pożyczkobiorcę wcześniej spłaty. 

Odpowiedz
0 Lajków
Lukasz36
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
08-09-2023
Wiadomość 4 z 6 (3 848 wyświetleń)

to trzeba bedzie zlozyc skarge na bank ze stosuje zapisy w umowie w zlej wierze... w wiekszosci bankow z ktorych korzystalem nadplata bez zmiany okresu kredytowania nie wymaga wizyty w oddziale, tu widac bank celowo robi wszystko zeby tylko okres splaty sie nie skrocil..

Odpowiedz
0 Lajków
mciek
Doradca z ambicjami I
11
0
31-08-2021
Wiadomość 5 z 6 (3 838 wyświetleń)

Ciekawe tylko, czy to coś da. I gdzie taką skargę złożyć?

Odpowiedz
0 Lajków
Lukasz36
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
08-09-2023
Wiadomość 6 z 6 (3 826 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Przyłączam się do niezadowolenia przez wyłącznie tej funkcjonalności tracicie klienta. Pewnie was to nie obchodzi bo co taką dużą firmę obchodzi pare nic nie znaczących plotek.

14-05-2025
Re.: Kredyt hipoteczny na dom letniskowy

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi odpowiedzialnymi za ofertę. Rozmowę umówisz tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/kredyt-hipoteczny 

13-05-2025
PARKOWANIE Z ING - FAKTURA

Dzień dobry.

Kilka razy korzystałem z usługi parkowania z ING, ale za każdym razem jak potrzebuję uzyskać fakturę za parkowanie, strona moBilet odrzuca wygenerowany w aplikacji identyfikator logowania

...

13-05-2025