Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Wcześniejsza spłata kredytu konsumenckiego

Witam dlaczego bank nie rozlicza prawidłowo spłaconych kredytów przed terminem.Panie z działu reklamacji powinny być na bieżąco z przepisami oraz z prawem bankowym .Proszę o zapoznanie się ze stanowiskiem prezesa UOKiK ws.interpretacji art.49 ust.1 Ustawy o kredycie konsumenckim z dn.12 maja 2011r Dz.U.poz 246 oraz z wyrokiem Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej z d.19 września 2019r w sprawie C-383/18 (Lexitor).Definicje całkowitego kosztu kredytu zawiera art.5 pkt 6 ustawy z 12 maja 2011r o kredycie konsumenckim .ING Bank Śląski na spotkaniu z prezesem UOKiK zobowiązał się do wypłaty pobranych opłat za wcześniej spłacony kredyt metodą liniową .Wiadomość tę można zweryfikować na oficjalnej stronie UOKiK.Proszę o odpowieć

Odpowiedz
0 Lajków
mira62
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
12-12-2022
Wiadomość 1 z 6 (7 733 wyświetleń)

Re: Wcześniejsza spłata kredytu konsumenckiego

W zakresie zwrotów prowizji stosujemy określone zasady, zgodnie z przepisami prawa. Jeśli masz wątpliwości co do zwrotu w konkretnym przypadku, prosimy zgłoś reklamację w celu wykonania analizy.
Reklamację możesz zgłosić przez usługę Moje ING, telefonicznie: 32 357 00 69 lub w oddziale. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
554
124
04-09-2015
Wiadomość 2 z 6 (7 510 wyświetleń)

nie chodziło o zwrot prowizji lecz o koszty  kredytu.

Odpowiedz
0 Lajków
mira62
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
12-12-2022
Wiadomość 3 z 6 (7 249 wyświetleń)

Jeśli masz na myśli określone koszty kredytu i zwrotu, sprawę możemy dla Ciebie wyjaśnić reklamacyjnie. 
Możesz ją zgłosić przez Moje ING, na naszej infolinii lub w oddziale. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
554
124
04-09-2015
Wiadomość 4 z 6 (7 017 wyświetleń)

Co z odsetkami od kredytu wcześniej spłaconego.

Odpowiedz
0 Lajków
mira62
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
12-12-2022
Wiadomość 5 z 6 (6 455 wyświetleń)

Spłacając wcześniej kredyt nie zapłaciłaś odsetek za czas w którym umowa by dalej trwała, a więc zapłaciłaś mniej. Odsetek za okres przed spłatą pożyczki odsetek nie zwracamy.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
196
39
02-09-2021
Wiadomość 6 z 6 (6 350 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025