Odpowiedz

Pozyczka prywatna od rodzica

Jak jest brana pod uwagę pożyczka prywatna od rodzica który przelał pieniądze na konto?
Odpowiedz
0 Lajków
Kredytobiorca1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
24-02-2020
Wiadomość 1 z 4 (3 821 wyświetleń)

Re: Pozyczka prywatna od rodzica

Nie jestem pewna, czy dobrze Cię zrozumiałam. Czy możesz nam to dokładniej wyjaśnić?
Przy ocenie zdolności kredytowej nie bierzemy pod uwagę ,,pożyczek" od rodziców. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
216
07-06-2017
Wiadomość 2 z 4 (3 758 wyświetleń)

Tato pożyczył mi pieniądze na spłatę zadłużenia. Pieniądze przelał na konto i w tytule przelewu wpisał pożyczka. Jest to pożyczka bez umowy którą będe spłacał przy każdej dogodnej okazji.
Odpowiedz
0 Lajków
Kredytobiorca1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
24-02-2020
Wiadomość 3 z 4 (3 750 wyświetleń)

Formalnie nie jest to pożyczka ponieważ każda umowa pożyczki na kwotę > 1000 zł musi zachować formę pisemną – zakładam, że chodzi o więcej niż 1000 zł.

Odpowiedz
0 Lajków
Faraon24
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
30
5
30-12-2019
Wiadomość 4 z 4 (3 595 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: ING Księgowość - Działalność nierejestrowana

Obecnie usługi ING Księgowość dedykowane są wyłącznie dla działalności rejestrowanych, jednak analizujemy taką możliwość.

18-11-2024
Re.: Pula kodów De'Longhi

Na ten moment pula kodów do De'Longhi została wyczerpana. Zachęcamy do obserwowania naszej strony.

18-11-2024
ING Księgowość - Działalność nierejestrowana

Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej? 

18-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy