Odpowiedz

Moje kredyty zniknęły

Dzień dobry. Jestem w trakcie przygotowywania dokumentów do wniosku o ogłoszenie upadłości gospodarczej. Prowadziłem kiedyś działalność gospodarczą i miałem konto firmowe w banku ING, na którym było kilka kredytów które przestałem spłacać pod koniec 2019 roku (od tamtej pory nie korzystałem z konta). Działalność zamknąłem ze wsteczną data z 2019 roku w tym roku w kwietniu. W BIKu i BIGu nie ma żadnej informacji o tych zobowiązaniach. Poszedłem do oddziału ING i dowiedziałem się, że konto zostało niedawno automatycznie zamknięte ponieważ nie było na nim żadnej aktywności przez pół roku od momentu zamknięcia działalności, a pożyczki uległy restrukturyzacji. Otrzymałem od Pana bankiera numer do windykacji ING (32 357 00 76). Zadzwoniłem i dowiedziałem się od Pani, że kredyty zostały sprzedane firmie INTRUM i żebym dzwonił na numer 71 733 98 88. Na mailu wyszukałem numery spraw i zadzwoniłem. Pani powiedziała, że takie sprawy faktycznie u nich były ale zostały wycofane przez wierzyciela i nie jest w stanie mi pomóc. Kilka dni temu zdjęli mi część zajęcia z konta na kwotę, która mogłaby odpowiadać kwocie tych kredytów. Czy to możliwe, że ING umorzyło mi te zobowiązania bez mojej zgody? Gdzie mogę uzyskać na ten temat informacje? Do wniosku o ogłoszenie upadłości potrzebuje spis wszystkich zobowiązań kredytowych. Czy jeżeli zobowiązania zostały umorzone to jest możliwość, że po ogłoszeniu upadłości ING anuluje umorzenie i będą wymagali ode mnie spłaty zobowiązań?
Odpowiedz
0 Lajków
mally092
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
29-11-2022
Wiadomość 1 z 2 (3 692 wyświetleń)

Re: Moje kredyty zniknęły

Zależy mi na wyjaśnieniu Twojej sytuacji, ale tu nie mam dostępu do Twoich danych i nie jestem w stanie tego sprawdzić i wyjaśnić dla Ciebie. Proszę skontaktuj się z nami na czacie w bankowości internetowej lub skontaktuj się z naszą infolinią pod numerem: 32 357 00 69. Przyjmiemy dla Ciebie odpowiednie zgłoszenie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
251
47
11-02-2020
Wiadomość 2 z 2 (3 621 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy