09-07-2018 17:37
10-07-2018 19:14
Miło mi, że korzystasz z produktów kredytowych w naszym banku. W tej sytuacji nie pobierzemy opłaty za roczną obsługę limitu zadłużenia. Na dzień zakończenia umowy musisz mieć uzupełniony cały limit.
11-07-2018 13:09
Dzien dobry, mam wlasciwie wypelniony wniosek o limit zadluzenia, ale mam jeszcze kilka pytan:
1 - w przypadku kiedy nie korzystam z limitu, nie ma odsetek - wydaje sie oczywiste, ale wole zapytac
2 - w kosztach kredytu widnieje oplata 18zl - co to za oplata, jak naliczana i jak sie ma do deklarowanych 68zl za obsluge zadluzenia?
3 - odsetki naliczane sa od dnia wykorzystania limitu lub jego czesci? Nie ma okresu bezodsetkowego?
4 - umowa jest podpisana na rok czy bezterminowo?
12-07-2018 13:27
W przypadku Limitu zadłużenia w Koncie, naliczamy odsetki tylko od kwoty wykorzystywanej.
Odsetki
Jeśli nie będziesz korzystać z kwoty przyznanego limitu, nie będziemy naliczać odsetek.
Koszt 18 zł
Potrzebujemy sprawdzić co to za opłata. Skontaktuj się proszę:
- przez usługę Moje ING: zakładka Wiadomości/Napisz wiadomość,
- telefonicznie: 32/ 357 00 69,
- z oddziałem.
Okres naliczania odsetek
Przy Limicie zadłużenia w Koncie nie mamy okresu bezodsetkowego. Odsetki naliczamy tylko od kwoty wykorzystywanej, nie od całej przyznanej kwoty.
Czas umowy
To zależy od okresu trwania Twojej umowy zatrudnienia. Limit może być do okresu trwania umowy. Może być również podpisany na okres 12 miesięcy z możliwością automatycznego odnawiania się.
Taką informację znajdziesz w swojej umowie Limitu Zadłużenia w Koncie.
21-10-2018 04:57
21-10-2018 10:04
22-10-2018 07:25
Przez Społeczność nie mogę sprawdzić Twojej umowy o limit zadłużenia, dlatego przedstawię Ci ogólne informacje.
Jeżeli Twoja umowa wygasła i nie masz spłaconego limitu, a od daty wygaśnięcia nie minęło 30 dni, to podejdź do naszego oddziału jak przedłużysz umowę o pracę (jak będzie trwać nowa umowa). Specjalista w oddziale złoży dla Ciebie nowy wniosek o limit. Zabierz ze sobą dowód osobisty oraz Zaświadczenie o źródle i wysokości miesięcznych dochodów (najlepiej nasz formularz).
Jeżeli Twoja umowa o limit jeszcze by trwała i miałbyś przedłużoną umowę o pracę, to wtedy na podstawie dokumentów potwierdzających Twój dochód, podpisałbyś aneks o przedłużenie umowy obecnego limitu.
Limit przyznajemy na 12 miesięcy lub jeżeli umowa jest na krótszy czas, to do terminu jej ważności. Prawdopodobnie wnioskowałeś rok temu i 21.10 minęło 12 miesięcy umowy.
Na podstawie Twojej reklamacji możemy odsłuchać rozmowy z infolinii i sprawdzić przekazane informacje. Reklamację możesz zgłosić w Moim ING, telefonicznie 32 357 00 62 (od poniedziałku do piątku od 8:00 do 19:00) lub w oddziale.
31-10-2018 12:43
Witam, co miesiąc na moje konto wpływa średnio 1700 zł. Chce wziąć limit w koncie i tu moje pytania:
1. Wezmę 1600 limitu. Coś mi jest za to pobierane z konta?
2.Rozumiem, że odsetki naliczane są tylko za te pieniądze, które wykorzystałem? Czyli np w grudniu wykorzystuje tylko 400 zł i od tych 400 mam odsetki?
3. Jak mogę obliczyć odsetki?
4.Jeżeli mam limit na rok, to po tym roku jest naliczane oprocentowanie? Od kwoty jaką mam na limicie, czy od sum kwot które wykorzystałem?
Dzięki z góry za odpowiedź
01-11-2018 11:53
Cieszę się, że zainteresowałeś się naszą ofertą. Przekazuję odpowiedzi na Twoje pytania Za udzielenie limitu zadłużenia w koncie nie pobieramy dodatkowych opłat. Oprocentowanie jest uzależnione od kwoty przyznanego limitu, a odsetki naliczamy tylko od tej sumy, którą wykorzystasz. Dla debetu do 50 000 zł oprocentowanie to 10% w skali roku. Odsetki naliczamy i pobieramy raz w miesiącu – w dniu który wskażesz we wniosku kredytowym. W rocznicę podpisania umowy o limit zadłużenia pobieramy opłatę roczną – 1,8% udzielonej kwoty limitu, min. 68 zł.
Zachęcam do zapoznania się z naszą stroną internetową – są na niej wszystkie informacje o limicie zadłużenia w koncie.
02-11-2018 12:25
mogli w jakiś sposób poinformować, niekiedy są komunikaty o ew. przerwach lub awariach
07-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |