Odpowiedz

Limit zadłużenia

Dzień dobry.

Zawiązalem roczną umowę o limit na koncie w wysokosci 2800 zł. Wykorzystałem całość. W przyszłym miesiącu wplynie na moje konto wypłata, która jednak nie pokryje calosci limitu (ok. 2300 zł). W umowie jest napisane, że muszę zapewnić wplywy minimum 1/6 limitu (co będzie zrealizowane). Mam pytanie jak będą pobierane kwoty na spłatę limitu? Czy w określonym w umowie dniu, zostaną pobrane odsetki (ok. 280 zł) a reszta pójdzie na spłatę wykorzystanego limitu? Wtedy moje saldo będzie wynosiło -800 zł?
Odpowiedz
0 Lajków
MSP123
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
29-07-2020
Wiadomość 1 z 4 (3 140 wyświetleń)

Re: Limit zadłużenia

Każda wpłata na konto spłaca i odnawia dostępny limit - jeśli na Twoim koncie z limitem zadłużenia pojawi się wpłata, to dojdzie do automatycznej spłaty zadłużenia. Kwota spłaty odpowiada wysokości wpłaty.

Odsetki za wykorzystaną kwotę limitu pobierzemy zgodnie z terminem, który został uzgodniony w umowie 😊

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
596
127
19-03-2018
Wiadomość 2 z 4 (3 086 wyświetleń)

Czyli nie obawiać się żadnych komplikacji związanych z tym, że wplata na konto będzie niższa niż wykorzystany limit?
Odpowiedz
0 Lajków
MSP123
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
29-07-2020
Wiadomość 3 z 4 (3 064 wyświetleń)

Tak jak sam napisałeś - wymagamy, aby na konto wpłynęło min. 1/6 kwoty przyznanego limitu. . Nie musi to być cała przyznana kwota. Nie będzie z tego powodu komplikacji. Możesz być spokojny Emotikon: Szczęśliwy

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (2 997 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025