Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Limit zadłużenia - automatyczne przedłużenie umowy

Dzień dobry,

posiadam limit zadłużenia na koncie na kwotę 1500 zł. Umowa zawarta jest na 12 miesięcy od dnia 16.04.2020. W umowie widnieje, że "Umowa automatycznie się przedłuża, na tych samych warunkach, na kolejne 12-miesięczne okresy liczone od dnia zawarcia Umowy, bez konieczności jej aneksowania"

Czy oznacza to, że nie muszę nić robić a 16.04.2021 umowa odnowi się sama na identycznych warunkach? Czy i kiedy w takim razie zostanie pobrana kwota 1500 zł z mojego konta?

Być może to banalne pytania ale skoro nie rozumiem to tutaj szukam pomocy.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Odpowiedz
0 Lajków
Gaweł822
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
26-03-2021
Wiadomość 1 z 2 (3 567 wyświetleń)

Re: Limit zadłużenia - automatyczne przedłużenie umowy

Umowę zawieramy na 12 miesięcy, jest ona automatycznie przedłużana i nie musisz nic robić. Umowa odnowi się na tych samych warunkach. 
Pamiętaj, że warunkiem prawidłowej obsługi limitu zadłużenia w koncie jest zapewnienie w każdym miesiącu kalendarzowym, wpływów na rachunek w wysokości co najmniej 1/6 kwoty przyznanego limitu.

Spłata wykorzystanej kwoty w ramach limitu jest konieczny przy zamykaniu limitu zadłużenia w koncie. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
SylwiaG
Były moderator
Były moderator icon
185
42
23-04-2018
Wiadomość 2 z 2 (3 526 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy