Odpowiedz

Kredyt ing

[ Edytowane ]

Dzień Dobry, mama wzięła kredyt w ing, na okres 5 lat. Jednak do kwoty doliczane są odsetki i zwiększa się to zadłużenie np. na dziś jest 8 zł odsetek. Dokonałem mamie nadpłaty, ponieważ płatność ma do 23 dnia każdego miesiąca. Nie rozumiem o co chodzi z tymi odsetkami? Oprocentowanie pisze że jest stałe.  Kredyt był wzięty 5 dni temu.

Drugie pytanie: Pieniądze z konta bank sam pobierze na ratę, czy trzeba gdzieś wpłacić? Bo widzę opcje nadpłaty tylko.

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
natarcie
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
28-05-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 545 wyświetleń)

Re: Kredyt ing

Widoczna w bankowości internetowej kwota zadłużenia to udzielona kwota kredytu plus odsetki naliczone do danego dnia. 

Te naliczamy codziennie. Dzięki temu w momencie chęci spłaty całości zadłużenia, klient zna dokładną kwotę. Nie prezentujemy odsetek naliczonych z wyprzedzeniem. Te za dany miesiąc możesz sprawdzić w harmonogramie. 

Jeśli Twoja mama posiada u nas konto osobiste, to ratę będziemy pobierać automatycznie, w dniu wskazanym na umowie. Jeśli nadpłacasz kredyt - skracasz okres spłaty. Najbliższa rata zostaje jednak taka sama. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
453
84
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (2 483 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Inteligentne oszczędzanie we wszystkim 2025

Saving money is key in 2025. Here are simple ways to reduce your spending in different areas of your life.

Shopping

• Use discount coupons and cashback.

• Buy in bulk.

• Compare prices online before purchasing.

...

29-03-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

U mnie też to tyle trwa i terminy pokrywają się z tym co jest na stronie. Na wstępie mój pośrednik od razu mi powiedział, że w ING czas to ok 2 m-cy, więc wiedziałem, że trzeba będzie trochę poczekać.

...

28-03-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

6 tygodni od złożenia wniosku. Aktualnie wydają decyzję. Termin na umowie przedwstępnej już minął. Teraz to se mogą wydawać decyzję. Hahaha ... dla siebie.

28-03-2025