28-05-2022 16:36 | Edytowano: 28-05-2022 16:37
Dzień Dobry, mama wzięła kredyt w ing, na okres 5 lat. Jednak do kwoty doliczane są odsetki i zwiększa się to zadłużenie np. na dziś jest 8 zł odsetek. Dokonałem mamie nadpłaty, ponieważ płatność ma do 23 dnia każdego miesiąca. Nie rozumiem o co chodzi z tymi odsetkami? Oprocentowanie pisze że jest stałe. Kredyt był wzięty 5 dni temu.
Drugie pytanie: Pieniądze z konta bank sam pobierze na ratę, czy trzeba gdzieś wpłacić? Bo widzę opcje nadpłaty tylko.
Pozdrawiam
29-05-2022 14:43
Widoczna w bankowości internetowej kwota zadłużenia to udzielona kwota kredytu plus odsetki naliczone do danego dnia.
Te naliczamy codziennie. Dzięki temu w momencie chęci spłaty całości zadłużenia, klient zna dokładną kwotę. Nie prezentujemy odsetek naliczonych z wyprzedzeniem. Te za dany miesiąc możesz sprawdzić w harmonogramie.
Jeśli Twoja mama posiada u nas konto osobiste, to ratę będziemy pobierać automatycznie, w dniu wskazanym na umowie. Jeśli nadpłacasz kredyt - skracasz okres spłaty. Najbliższa rata zostaje jednak taka sama.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |