Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny - dochód ze spółki z o.o. - mianowanie/powołanie

Witam,

Jestem większościowym udziałowcem i członkiem zarządu w spółce z o.o.

Jestem zatrudniony w spółce z. o.o. na podstawie uchwały wspólników i otrzymuję od 6 miesięcy wynagrodzenie na podstawie tejże uchwały. Proszę o informację, czy mam możliwość starania się o kredyt hipoteczny w ING banku, czy muszę poczekać dłuższy okres czasu?

Posiadam u Państwa konto Active i na takie konto wpływa wynagrodzenie z tytułu powołania w drodze uchwały.

Drugie pytanie - chciałbym wybudować całoroczny budynek rekreacji indywidualnej z wszystkimi instalacjami i ociepleniem, w którym będę mieszkać cały rok. Czy mogę się starać o kredyt hipoteczny na taki budynek?

Jakie mam możliwości w mojej sytuacji?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Odpowiedz
0 Lajków
Skaj
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-09-2023
Wiadomość 1 z 7 (8 387 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny - dochód ze spółki z o.o. - mianowanie/powołanie

Nie akceptujemy dochodu z mianowania, powołania w spółce z.o.o. Musiałbyś osiągać dochód z umowy o prace.

Akceptujemy: 
- umowę o pracę 
- dochód z działalności gospodarczej pod warunkiem, że działalność jest aktywna i prowadzona od co najmniej 24 miesięcy.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
339
65
04-09-2015
Wiadomość 2 z 7 (8 325 wyświetleń)

Dzień dobry,

Dziękuję, czy bycie zatrudnionym na umowę o pracę w swojej spółce jest jakąś przeszkodą?

Dodatkowo, czy mogę prosić o odpowiedź na moje drugie pytanie dot. kredytu hipotecznego na budowę całorocznego budynku rekreacji indywidualnej?

Odpowiedz
0 Lajków
Skaj
Doradca z ambicjami I
2
0
19-09-2023
Wiadomość 3 z 7 (8 321 wyświetleń)

Tak, można być to umowa o pracę we własnej spółce.
Każda nieruchomość jest weryfikowana indywidualnie. Budynek rekreacji indywidualnej, musi spełniać kryteria do pełnienia funkcji budynku mieszkalnego całorocznego oraz musi posiadać powierzchnię zabudowy od 35 m2.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
181
37
02-09-2021
Wiadomość 4 z 7 (8 248 wyświetleń)

A dlaczego niby powołanie nie jest akceptowane? W oświadczeniu o dochodach jest wyszczególnione jako dopuszczalne źródło dochodu. 

Odpowiedz
0 Lajków
Andrejus
Doradca z ambicjami I
4
0
21-05-2024
Wiadomość 5 z 7 (1 454 wyświetleń)

Ofertą kredytów hipotecznych oraz warunkami wnioskowania zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku.

Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING. Możesz również umówić się na stronie http://www.ing.pl wybierając kolejno: Kontakt -> Umów spotkanie.
Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym możesz porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejl. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KamilaC
Moderator
Moderator icon
185
71
04-09-2015
Wiadomość 6 z 7 (1 378 wyświetleń)

To jest oczywiste, że można się skontaktować ze specjalistą ING, nie jest to zbyt odkrywcze, ale w takim razie można zamknąć tę społeczność, skoro ma służyć tylko odsyłaniu do specjalisty ING w banku. 

Odpowiedz
0 Lajków
Andrejus
Doradca z ambicjami I
4
0
21-05-2024
Wiadomość 7 z 7 (1 135 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy