Odpowiedz

Hazard.. problemy..

Witam,

Jak w temacie, byłem uzależniony powoli dochodzę do siebie i zapisałem się na terapię. Niestety w okresie gdy grałem narobiłem sobie sporych problemów finaansowych.. z dnia na dzień żyję bo żyję, ale zaczynają mnie już prześladować czarne myśli i nie potrafię tego już unieść. Pętla się zaciska.. W ing mam dwie pożyczki jednej do spłaty zostało 9 tys. a drugiej 7 tys. raty łącznie wynoszą 700 zł. i to nie byłoby problemem, ale do tego dochodzi kilka chwilówek i pożyczek w innych bankach..  Mam 22 lata i ciężar z którym sobie nie radzę i do tego brak umowy.. ale w tym samym zakładzie pracuję już od 4 lat.. zarabiam nienajgorzej 2200 "na rękę" dochód wpływa do ing.. Jedynym czego pragnę to konsolidacji z zaciągniecięm dodatkowej gotówki i zostanie z jedną ratą.. 800 do 1200 zł.. Mieszkam cały czas z rodzicami którzy wiedzą o problemie, ale sami nie są wstanie mi pomóc ponieważ niie posiadają stałego dochodu. Czy istnieje jakieś wyjście z tej beznadziejnej sytuacji? Czy tak nieodpowiedzialnej osobie jak ja uda się coś załatwić? NIE MAM JUŻ SIŁY!!

Odpowiedz
0 Lajków
kinneikus
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
10
3
07-02-2017
Wiadomość 1 z 4 (7 460 wyświetleń)

Re.: Hazard.. problemy..

@kinneikus Oczywiście możemy zaproponować Ci konsolidację zobowiązań w innych bankach i połączenie wszystkich rat w jedną, wygodną dla Ciebie ratę.

Możesz złożyć wniosek o pożyczkę od 1000 - 160 000 zł na maksymalny okres kredytowania 96 miesięcy.
Nie możemy skonsolidować pożyczek w instytucjach pozabankowych, natomiast kredyty w bankach możesz śmiało połączyć w jedną ratę jeśli są już spłacane od conajmniej 6 miesięcy. 
Maksymalnie możemy połączyć 7 zobowiązań bankowych. Na konsolidację zobowiązań musi być przeznaczone przy takim kredycie minimum 4000 zł.

Dodatkowo możesz dobrać kwotę dla siebie. Ważne jest to, aby 50% wnioskowanej kwoty kredytu było przeznaczone na spłatę zobowiązań w innych bankach.

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
PatrykW
Były moderator
Były moderator icon
106
34
25-03-2016
Wiadomość 2 z 4 (7 442 wyświetleń)

Oczywiście, piękna regułka.. możemy i damy. Jestem na dnie z którego nie mogę się oderwać.. I oczywiście przy zarobku 2200 gdzie zobowiązania zaciągnąłem na kwotę 3500 tys. / miesięcznie wszystko płacę regularnie.. Jednym słowem jestem w kropce.

Odpowiedz
0 Lajków
kinneikus
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
10
3
07-02-2017
Wiadomość 3 z 4 (7 439 wyświetleń)

Bank Ci oczywiście nie doradzi jak wyjść z tej sytuacji.

Policz sobie kolego ile w sumie musisz oddać pożyczając gotówkę. Dodaj wszystkie raty, prowizje, opłaty. Może to Ci uświadomi, że przez ostatnie lata znaczną część swoich dochodów podarowałeś bankom i parabankom.

Przede wszystkim przestań żyć na kredyt. Słusznie kombinując z kredytem konsolidacyjnym nawet nie myśl o dodatkowej gotówce.

Policz dobrze koszty kredytu, zwłaszcza w parabankach, kredyt konsolidacyjny przeznacz w całości na spłatę innych, wyżej oprocentowanych zobowiązań. 

Jesli naprawdę chcesz wyjść z zadłużenia to pracuj więcej. Sorry, ale nie da się wyrywać z pętli zadłużenia oglądając telewizję.

Pomyśl, że kilka lat harówki pozwoli Ci wyjść na prostą i to co teraz oddajesz bankom w postaci odsetek zostanie dla rodziny.

Z ciekawości sprawdziłem. Provident pożyczkę na 3 miesiące proponuje z RRSO w wysokości ... ponad 500% (pięcset procent).

Odpowiedz
0 Lajków
dawidt
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
59
36
04-10-2016
Wiadomość 4 z 4 (7 302 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025