Odpowiedz

Spłata pożyczki a ubezpieczenie

Chcę spłacić pożyczkę. Czy dostanę zatem zwrot ubezpieczenia, które płaciłam co miesiąc?

Odpowiedz
0 Lajków
grabarzowa
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
14-02-2017
Wiadomość 1 z 2 (6 278 wyświetleń)

Re.: Spłata pożyczki a ubezpieczenie

[ Edytowane ]

Jeżeli ubezpieczenie doliczamy do każdej raty, w przypadku wcześniejszej spłaty kredytu gotówkowego, nie zwrócimy pozostałych składek ubezpieczenia. Spłacając pożyczkę wcześniej, spłacasz kapitał, który pozostał do spłaty (bez ubezpieczenia).

Zwrot ubezpieczenia następuje tylko w przypadku, gdy wpłacasz jednorazowo kwotę ubezpieczenia, w momencie uruchomienia pożyczki.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (6 237 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
..Nie możesz teraz skrócić okresu kredytowania Zrobisz to, gdy zakończymy poprzedni wniosek ...

Taki komunikat dostałam dzisiaj  po nadpłacie kredytu hipotecznego , Dodam ,że wczoraj równiez zrobiłam nadpłatę i bez problemu skróciłam o 3 mc . Dzisiejsza nadpłata to równowartość dwóch rat kapitał

...

08-12-2023
Re: Re.: Zmiana wyglądu panelu moje ing.

A jeszcze jedno. Ile jest rubryk w pismach urzędowych do podawania nr konta? Stosujemy tam spacje? Nie ulepszajcie na siłę tego, co nie potrzeba. Może PESEL też podzielicie?

08-12-2023
Re: Re.: Zmiana wyglądu panelu moje ing.

Już myślałem, że nie będzie problemów, ale nie. Jak mówię lepsze jest wrogiem dobrego. Nie mogę poprawnie wpisać nr konta robiąć przelew. Zrobiliście podział na segmenty liczbowe. Dwie pierwsze, przer

...

08-12-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy