Odpowiedz

Spłata pożyczki a ubezpieczenie

Chcę spłacić pożyczkę. Czy dostanę zatem zwrot ubezpieczenia, które płaciłam co miesiąc?

Odpowiedz
0 Lajków
grabarzowa
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
14-02-2017
Wiadomość 1 z 2 (8 540 wyświetleń)

Re.: Spłata pożyczki a ubezpieczenie

[ Edytowane ]

Jeżeli ubezpieczenie doliczamy do każdej raty, w przypadku wcześniejszej spłaty kredytu gotówkowego, nie zwrócimy pozostałych składek ubezpieczenia. Spłacając pożyczkę wcześniej, spłacasz kapitał, który pozostał do spłaty (bez ubezpieczenia).

Zwrot ubezpieczenia następuje tylko w przypadku, gdy wpłacasz jednorazowo kwotę ubezpieczenia, w momencie uruchomienia pożyczki.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (8 499 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Nierynkowa marża

Kredyt na mieszkanie mamy od 5 lat. W tym czasie spłaciliśmy już 50% zaciągniętego kapitalu. Marża banku w umowie wynosi 2,2%, jednak obecnie bank oferuje dla nowych klientów 1,7% czyli 0,5% mniej. By...

02-03-2026
Re: Nadpłata raty

Mamy teraz podobną sytuację, niestety w umowie kredytowej nie ma informacji o tym że skrócić okres kredytowania można dopiero po pierwszej racie odsetkowo-kapitalowej. Czy mogę wiedzieć jak skończyła ...

01-03-2026
Re.: Błędne zaczytywanie danych do Profilu Zaufanego - 2 imiona

Temat stary, ale może komuś się przyda. Również mam problem z 2 imieniem i na stronie gov.pl jest informacja, że "Osoby posiadające więcej imion mogą wpisać tylko pierwsze". Mój profil został poprawni...

28-02-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy