05-05-2020 19:52
Dzień dobry,
chciałam się dowiedzieć, jak się ma kwestia uruchomienia blokady umów kredytowych w BIK-u (klient indywidualny), a posiadanie już istniejącego kredytu odnawialnego (w postaci dopuszczalnego debetu na koncie). Czy jedno z drugim koliduje w jakikolwiek sposób, czy można taką blokadę spokojnie uruchomić, bez szkody dla dalszego istnienia takiego kredytu?
Dziękuję za pomoc.
05-05-2020 23:35 | Edytowano: 05-05-2020 23:35
@Ewae
Blokada umów kredytowych w BIK blokuje zawieranie umów kredytowych tylko w momencie ubiegania się o kredyt (etap podpisywania umowy kredytowej, a nie etap trwania już podpisanej umowy). Zatem jeśli już masz uruchomiony kredyt odnawialny to w żaden sposób ta blokada z nim nie koliduje.
BTW: taka blokada na zawieranie umów kredytowych w BIK nie działa w przypadku instytucji, które nie korzystają z BIK i nie weryfikują w taki sposób klientów - mowa tu np: o Chwilówkach bez BIK
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |