Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Blokada umów kredytowych w BIK a istniejący kredyt odnawialny

Dzień dobry,

chciałam się dowiedzieć, jak się ma kwestia uruchomienia blokady umów kredytowych w BIK-u (klient indywidualny), a posiadanie już istniejącego kredytu odnawialnego (w postaci dopuszczalnego debetu na koncie). Czy jedno z drugim koliduje w jakikolwiek sposób, czy można taką blokadę spokojnie uruchomić, bez szkody dla dalszego istnienia takiego kredytu?

Dziękuję za pomoc.

Odpowiedz
0 Lajków
Ewae
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
05-05-2020
Wiadomość 1 z 2 (2 794 wyświetleń)

Re.: Blokada umów kredytowych w BIK a istniejący kredyt odnawialny

[ Edytowane ]

@Ewae
Blokada umów kredytowych w BIK blokuje zawieranie umów kredytowych tylko w momencie ubiegania się o kredyt (etap podpisywania umowy kredytowej, a nie etap trwania już podpisanej umowy). Zatem jeśli już masz uruchomiony kredyt odnawialny to w żaden sposób ta blokada z nim nie koliduje.

BTW: taka blokada na zawieranie umów kredytowych w BIK nie działa w przypadku instytucji, które nie korzystają z BIK i nie weryfikują w taki sposób klientów - mowa tu np: o Chwilówkach bez BIK

Odpowiedz
0 Lajków
m365
Zaprawiony analityk III
Zaprawiony analityk III icon
185
84
18-04-2020
Wiadomość 2 z 2 (2 775 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025