13-07-2016 08:08
Witam ! to dość pilne - starałam się o kredyt hipoteczny na zakup nieruchomości budowanej przez dewelopera wysokość kredytu to jakieś 40 % wartości kowta rozłożona na 4 transze , otrzymałam decyzję pozytywną i tę pierwszą i ostateczną obecnie mam podpisać umowę kredytową jednak już teraz wiem że jedna z transz nie jest mi potrzebna a co za tym idzie mogłabym wziąść niższy kredyt na krótszy okres spłaty a i tak rata byłaby niższa niż ta którą przyznał bank - czy w tej sytuacji muszę złożyć nowy wniosek o kredyt jeszcze raz i powtarzać całą procedurę ?????
14-07-2016 06:47
Standardowo jest możliwość rezygnacji z ostatniej transzy kredytu, jeżeli zostanie udokumentowane że posiadasz środki, aby zakończyć inwestycję.
W innej sytuacji najprawdopodobniej będzie konieczność złożenia nowego wniosku.
Ponieważ jest to kanał nieszyfrowany nie mam możliwości odnieść się bezpośrednio do opisanej sytuacji.
Proszę o kontakt z osobą, u której był składany wniosek, aby sprawdzić jakie będziesz mieć dostępne rozwiązanie.
I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 23-11-2024