Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

zmniejszenie kwoty kredytu na wniosek klienta przed podpisaniem umowy ??

Witam ! to dość pilne - starałam się o kredyt hipoteczny na zakup nieruchomości budowanej przez dewelopera wysokość kredytu to jakieś 40 % wartości kowta rozłożona na 4 transze , otrzymałam decyzję pozytywną i tę pierwszą i ostateczną obecnie mam podpisać umowę kredytową jednak już teraz wiem że jedna z transz nie jest mi potrzebna a co za tym idzie mogłabym wziąść niższy kredyt na krótszy okres spłaty a i tak rata byłaby niższa niż ta którą przyznał bank - czy w tej sytuacji muszę złożyć nowy wniosek o kredyt jeszcze raz i  powtarzać całą procedurę ?????

Odpowiedz
0 Lajków
planowanykredyt
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
02-05-2016
Wiadomość 1 z 2 (6 555 wyświetleń)

Re.: zmniejszenie kwoty kredytu na wniosek klienta przed podpisaniem umowy ??

Standardowo jest możliwość rezygnacji z ostatniej transzy kredytu, jeżeli zostanie udokumentowane że posiadasz środki, aby zakończyć inwestycję.
W innej sytuacji najprawdopodobniej będzie konieczność złożenia nowego wniosku.
Ponieważ jest to kanał nieszyfrowany nie mam możliwości odnieść się bezpośrednio do opisanej sytuacji.
Proszę o kontakt z osobą, u której był składany wniosek, aby sprawdzić jakie będziesz mieć dostępne rozwiązanie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
546
122
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (6 502 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy