Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

zakończenie budowy a wpisy do książki budowy

Dzień Dobry,

uzyskałam kredyt hipoteczny na budowę domu pod klucz.

Aktualnie dom jest w stanie deweloperskim a w dzienniku budowy ostatni wpis kierownika dotyczy wykonania elewacji.

Czy bank wymaga aby kolejne etapy robót (gładzie, inne wykończeniowe sprawy) były również wpisane w dzienniku budowy skoro kredyt jest pod tzw."klucz"?czy dziennik budowy zakończony na etapie deweloperskim nie zostanie zakwestionowany przez bank przy końcowym rozliczeniu?

Odpowiedz
0 Lajków
miumiu
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
21-02-2021
Wiadomość 1 z 2 (1 730 wyświetleń)

Re: zakończenie budowy a wpisy do książki budowy

Przy kredycie na budowę domu są dwa warunki dotyczące bodowy:

1. potwierdzenie zakończenia budowy / oddania do użytkowania  i tu potrzebne jest potwierdzenie złożenia dokumentów do PINB lub ostateczna decyzja na użytkowanie
2. rozliczenie inwestycji – do zakończenia tego warunku nie wystarczy stan deweloperski, jeżeli kredyt był udzielony na wybudowanie nieruchomości pod klucz – potrzebne będą zdjęcia, które potwierdzą wykonanie prac zgodnie ze złożonym do wniosku kosztorysem

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
339
65
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (1 681 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam. Złożyłem wniosek na kredyt hipoteczny na działkę. W rozmowie z właścicielem dzałki dojazd do działki jest droga prywatną. Przy składaniu wniosku powiedziałem że dojazd do dzidłki będzie służebn...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy