15-03-2023 17:39
Dzień Dobry,
uzyskałam kredyt hipoteczny na budowę domu pod klucz.
Aktualnie dom jest w stanie deweloperskim a w dzienniku budowy ostatni wpis kierownika dotyczy wykonania elewacji.
Czy bank wymaga aby kolejne etapy robót (gładzie, inne wykończeniowe sprawy) były również wpisane w dzienniku budowy skoro kredyt jest pod tzw."klucz"?czy dziennik budowy zakończony na etapie deweloperskim nie zostanie zakwestionowany przez bank przy końcowym rozliczeniu?
16-03-2023 17:55
Przy kredycie na budowę domu są dwa warunki dotyczące bodowy:
1. potwierdzenie zakończenia budowy / oddania do użytkowania i tu potrzebne jest potwierdzenie złożenia dokumentów do PINB lub ostateczna decyzja na użytkowanie
2. rozliczenie inwestycji – do zakończenia tego warunku nie wystarczy stan deweloperski, jeżeli kredyt był udzielony na wybudowanie nieruchomości pod klucz – potrzebne będą zdjęcia, które potwierdzą wykonanie prac zgodnie ze złożonym do wniosku kosztorysem
Jeśli zawarłeś umowę IKZE oszczędnościowego internetowo, to możesz od niej odstąpić do 14 dni od zawarcia umowy. Oświadczenie możesz złożyć w placówce.
13-01-2026Chciałem zgłosić problem z niedziałającym skrótem klawiszowym w inpucie kwoty przelewu. Na starszej wersji ekranu przelewu działało to bez problemu. Obecnie jedynie to pole nie pozwala użyć skrótu ctr
... 13-01-2026Czy w przypadku IKZE ma zastosowanie zasada obowiązująca przy umowach zawieranych na odległość, tj. możliwość odstąpienia przed upływem 14 dni od zawarcia bez ponoszenia kosztów? Otworzyłem IKZE oszcz
... 13-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |