11-11-2023 13:05
Witam,
Czy nadpłacając kredyt, który mam jeszcze 20 lat i zakończyć go w 10 lat. Wyjdzie na to samo jakbym skrócił jego okres na 10 lat ?
14-11-2023 12:41
Nadpłacasz zawsze kapitał i są do wyboru 2 opcje.
W 1 przypadku przy nadpłacie nie skraca się z automatu okres kredytowania, tylko otrzymujesz niższą ratę.
W drugim przypadku: jeżeli chcesz po nadpłacie płacić taką samą wysokość raty, to możesz skrócić bezpłatnie okres kredytowania.
Możemy przyjąć (zakładając w całym okresie takie samo oprocentowanie), że uzyskasz taki sam, lub bardzo podobny efekt jeżeli nadpłacisz i skrócisz okres od razu, albo wybierzesz regularne nadpłaty kapitału co miesiąc odpowiedniej kwoty.
Jeśli zawarłeś umowę IKZE oszczędnościowego internetowo, to możesz od niej odstąpić do 14 dni od zawarcia umowy. Oświadczenie możesz złożyć w placówce.
13-01-2026Chciałem zgłosić problem z niedziałającym skrótem klawiszowym w inpucie kwoty przelewu. Na starszej wersji ekranu przelewu działało to bez problemu. Obecnie jedynie to pole nie pozwala użyć skrótu ctr
... 13-01-2026Czy w przypadku IKZE ma zastosowanie zasada obowiązująca przy umowach zawieranych na odległość, tj. możliwość odstąpienia przed upływem 14 dni od zawarcia bez ponoszenia kosztów? Otworzyłem IKZE oszcz
... 13-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |