Odpowiedz

Zakup mieszkania

Dzień dobry,

planuję zakup mieszkania, mieszkanie które chce kupić posiada u Państwa kredyt hipoteczny łączny.

Jakie dokumenty musi przedstawić sprzedający mieszkanie ? Spłata kredytu będzie przez konto techniczne.

Jak zweryfikować czy dokument jest prawdziwy i jak zweryfikować numer konta czy jest to konto techniczne banku do spłaty kredytu?

Odpowiedz
0 Lajków
rafal2
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
12-11-2023
Wiadomość 1 z 2 (1 856 wyświetleń)

Re: Zakup mieszkania

Sprzedający mieszkanie z kredytem w naszym banku może zamówić i pobrać zaświadczenie o kredycie samodzielnie w usłudze Moje ING – Kredyty / kredyt hipoteczny / zaświadczenia - (podstawowe dane takie jak: stan zadłużenia na konkretny dzień, rachunek do wcześniejszej spłaty i informacje o dokumentach do zwolnienia hipoteki po spłacie kredytu). 
Taki dokument może być odebrany jako dokument elektroniczny, lub też w oddziale banku z pieczątką i podpisem pracownika banku.
Numer konta do przedterminowej spłaty kredytu, który widnieje na zaświadczeniu to: 20 1050 0044 1000 0022 9340 0608.
Z tego rachunku nie ma już możliwości wypłaty gotówki – można zlecić jedynie spłatę kredytu. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
462
85
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 794 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Tryb ciemny

Ten temat trwa od 2021 roku. To już 4 lata. Jak tam praca? Jak idą postępy?
Drodzy moderatorzy:
-Jakie to uczucie odpisywać w tej sprawie innym ludziom?
BTW czy odpisze mi człowiek czy bot wstawi komenta...

22-04-2025
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy