16-11-2017 19:14
Dzień dobry,
Mamy kredyt w dwóch transzach po 200 000 zl.
Mieliśmy już zrobione fundamenty na które musieliśmy się zapożyczyć u rodziny. i z pierwszej transzy trochę nam ubyło żeby rodzinę spłacić. Za pierwszą transzę bedziemy w stanie postawić SSO. Według kosztorysu będzie to około 135 000.
Według umowy o na wypłatę drugiej transzy wymagany jest dziennik budowy oraz zdjęcia z postępu prac.
Czy Bank wypląci nam drugą transzę na takiej podstawie?
Jak bank rozpatruję wypłaty transz?
Pozdrawiam
16-11-2017 19:45 – ostatnio edytowany 18-11-2017 08:35 przez AgnieszkaBin
Wykonane prace rozliczymy na podstawie zdjęć i dziennika budowy. Proszę skontaktuj się w tej sprawie z doradcą hipotecznym. Sprawdzi on czy wykonane prace będą wystarczające do uruchomienia kolejnej transzy kredytu.
18-11-2017 08:26
Ja wiem że podstawą jest kontakt z doradcą, ale czy ktoś jest w stanie pomóc z doświadczenia?
Bo myślę sobie tak że jak bank udzielił 200 000 to i tak jest zabezpieczony w postaci ziemi, fundamentów które już były wybudowane.
Chciałbym poznać waszą opinie w tej sprawie.
Pozdrawiam
20-11-2017 19:37
Warunkiem uruchomienia drugiej transzy jest rozliczenie pierwszej zgodnie z pracami, które zaplanowałeś w kosztorysie.
Jednak przez forum nie będziemy mogli udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
Jeśli logujesz się do bankowości przez przeglądarkę internetową na komputerze, to w ustawieniach wyczyść historię przeglądania lub same pliki cookies. Możesz też skorzystać z przeglądarki w trybie pry
... 27-11-2024