06-05-2026 09:56 | Edytowano: 06-05-2026 10:08
Jestem klientem ING Bank Śląski od 28 lat. Przez cały ten okres budowałem relację z bankiem w przekonaniu, że lojalność, terminowość i odpowiedzialne korzystanie z produktów finansowych mają znaczenie. Niestety moje ostatnie doświadczenia pokazują coś zupełnie przeciwnego.
Posiadam ocenę BIK na poziomie 85 punktów, aktywnie korzystam z instrumentów finansowych i nigdy nie spóźniłem się nawet jeden dzień ze spłatą jakiegokolwiek zobowiązania. Spłaciłem przed terminem dwa kredyty hipoteczne w tym banku — ostatni w 2025 roku. suma zamkniętych zobowiązań w ostatnim roku na ponad 300 tys. (ani jednego dnia opóźnienia)
Moje miesięczne dochody wynoszą około 35 tys. zł netto. Aktualnie posiadam:
Wnioskowałem o kredyt hipoteczny na mieszkanie warte 385 tys. zł, przy wkładzie własnym wynoszącym 200 tys. zł. Mimo bardzo dobrej sytuacji finansowej otrzymałem odmowę z powodu rzekomego braku zdolności kredytowej. Powód? Bank uznał, że ryzykiem jest fakt, iż od 25 lat moje dochody w lipcu i sierpniu są niższe niż w pozostałych miesiącach - taką mam branże :-)
Dodam, że posiadam cztery źródła dochodu, a wszystkie wpływy od lat trafiają właśnie do tego banku, więc ING Bank Śląski doskonale zna moją historię finansową, stabilność oraz przepływy na rachunku.
Reklamacja została rozpatrzona negatywnie, natomiast jedyną propozycją ze strony banku był telefon z sugestią… ponownego złożenia wniosku.
Dziękuję za takie podejście do wieloletniego klienta.
W najbliższym czasie kończę współpracę z bankiem:
Zdaję sobie sprawę, że dla banku to żadna strata i nikt nie będzie o mnie walczył, raczej chodzi mi o to że doszedłem do wniosku, że nie warto budować relacji z jednym bankiem.
Co istotne — inny bank bez żadnych wątpliwości przyznał mi kredyt, wskazując, że moja zdolność kredytowa pozwalałaby nawet na zobowiązanie pięciokrotnie wyższe. Dodam że na klik mogłem w ING otrzymać 150 tys gotówki na dowolny cel bez dokumentów finansowych. Oczywiście klik po złożeniu wniosku o kredyt hipoteczny zniknął i nie pojawił się później. To śmieszne, i tak nie chciałem z niego korzystać.
Ta sytuacja pokazuje jedno: nie warto budować wieloletniej relacji wyłącznie z jednym bankiem i zakładać, że lojalność klienta będzie miała jakiekolwiek znaczenie przy podejmowaniu decyzji.
Pozdrawiam
Jestem klientem ING Bank Śląski od 28 lat. Przez cały ten okres budowałem relację z bankiem w przekonaniu, że lojalność, terminowość i odpowiedzialne korzystanie z produktów finansowych mają znaczenie
... 06-05-2026Sprawa się rozwiązała inaczej. To znaczy skontaktowałem się z producentem telefonu i otrzymałem link do aktualizacji firmware. Niestety aktualizacja wiąże się ze skasowanie całej zawartości telefonu.
... 05-05-2026Po całkowitej spłacie wysyłamy oświadczenie banku o zgodzie na wykreślenie hipoteki, pełnomocnictwo osoby, która się podpisała na oświadczeniu + odpis z KRS.
Nie wysyłamy gotowego formularza wniosku o