Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

najwyższa rata w historii spłaty a wakacje kredytowe

W styczniu powinnam zapłacić pierwszą ratę kapitałowo-odsetkową, a następnie chciałabym zrobić nadpłatę. Zależy mi na tym, żeby w historii spłaty zachowała się rata na najwyższym poziomie, ze względu na możliwe wnioskowanie o skrócenie okresu kredytowania w przyszłości. Tyle, że na styczeń mam zawieszoną ratę.

Czy ta najwyższa rata w historii spłaty zostanie zachowana ze stycznia, pomimo zawieszenia, czy dopiero z lutego, kiedy faktycznie ją zapłacę?

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
150
52
01-04-2020
Wiadomość 1 z 2 (1 996 wyświetleń)

Re: najwyższa rata w historii spłaty a wakacje kredytowe

W przypadku bezpłatnego aneksu po nadpłacie, do ustalenia maksymalnej raty - weźmiemy pod uwagę ostatnią zapłaconą, najwyższą ratę. Jeśli więc została zawieszona, nie będziemy jej brać pod uwagę. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
586
125
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (1 911 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z założeniem konta.

Zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji, jednak w tym miejscu nie mamy podglądu do danych w systemie i danych naszych klientów.
Przykro mi, że syn ma kłopot z kontem. Jeśli było zapisane zgłoszenie w tej spr...

22-11-2024
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

22-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

A ja dostałem odmowę przedłużenia oprocentowania stałego. Czy ktoś ma już wydłużony termin po interwencji rzecznika?

22-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy