19-03-2020 14:26
Czesc
Mam kredyt hipoteczny który składa się z kredytu na mieszkanie i kredytu na wykończenie. Powiedzmy ze na pewnym etapie kredytu będę miała wystarczające oszczędności które pozwolą opłacić pozostała kwotę dla dewelopera i wykończyć mieszkanie. Rozumiem, ze najprostszą metoda jest uruchomienie całości kredytu a potem jego nadpłacenie, ale może da się to zrobić prościej?
Stad moje pytania:
dzieki !
19-03-2020 14:56
20-03-2020 13:23
@Justyna123 - zgadza się, udzielamy Ci maksymalnie takiej kwoty jaką masz w umowie i nie musisz uruchamiać wszystkich pieniędzy.
Co do Twojego drugiego pytania, jeśli zostały Ci dwie ostanie transze do uruchomienia, to są trzy opcje.
1. Uruchomisz całość, zrezygnujesz z karencji
2. Przedostatnia transzę (czyli ostatnią do dewelopera) zapłacisz sama, nam potwierdzisz ze zapłaciłaś, a my uruchomimy ostatnią transzę na wykończenie. Po uruchomieniu przez nas ostatniej transzy na uruchomienie możesz zrezygnować z karencji
3. Zrezygnujesz z obu transz, potwierdzisz nam ze zapłaciłaś i ze wykonałaś prace i wtedy możesz zrezygnować z karencji.
22-03-2020 13:27
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |