03-12-2020 21:06
Dzień dobry,
Złożyliśmy z mężem wniosek o kredyt hipoteczny - 28.10. Dostarczyliśmy wszystkie niezbędne dokumenty w 1 kroku i nadal jesteśmy na etapie "analizujemy dokumenty" (2 z 6). 26.11 status wniosku zmienił się na oczekiwanie na skompletowanie dokumentów i poproszono nas o dostarczenie PIT za 2019. Pit był oczywiście dostarczony za pierwszym razem... Dokładnie ten sam dokument wysłaliśmy ponownie i nadal czekamy. W mojej ocenie jest to działanie celowe dla wydłużenia terminu. Nie możemy dłużej czekać. Mamy zdolność kredytową na dużo większa kwotę, oferta ING jest dobra, ale musimy zmienić bank. Czas oczekiwania na decyzję, jakiekolwiek działania - trwają zbyt długo.
Z pozdrowieniami
Magda
04-12-2020 21:11
@Magda_sz88 Przykro mi, że chcesz podjąć taką decyzję Zachęcam do kontaktu ze specjalistą, u którego kompletowałaś dokumenty. Sprawdzi co dzieje się z Twoim wnioskiem. Mam nadzieję, że uda się szybko załatwić sprawę.
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024