04-09-2017 12:36
Czy podpisując umowę o pracę ze słowacką firmą, na warunkach slowackich, czas nie okreslony mam szansę na zakup
mieszkania lub małego domu?
Pytanie to kieruję najchętniej do osób pracujących z zagraniczna firmą, którzy starali sie o kredyt w ING
bo w banku to od kilku lat zapewnienia ble..ble..
a polskie firmy w tym czasie zmieniaja ciagle smieciowe umowy i ciągle od nowa trzeba czekac az upłynie rok wpływów, albo az łaskawie firma zmieni walute na zloty i znow zmienią umowe, warunki i tak w kółko.Dla banku nie liczą sie kilkuletnie wpływy tylko ciagle sie doszukują.
A więc moje pytanie czy majac zarobek w euro ze składkami, ubezpieczeniem itp w firmie słowackiej mam sznse kupic dom z pomocą banku? czy lepiej zmienic bank i zamieszkac w innym kraju?
11-09-2017 08:24
Nie udzielamy kredytu hipotecznego w przypadku uzyskiwania dochodu za granicą. Natomiast możemy zaproponować pożyczkę gotówkową. Maksymalna kwota takiej pożyczki może wynieść do 160000 zł, a okres kredytowania - 96 miesięcy.
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024