03-05-2021 21:26
witam,
pytanie: ktos ma kredyt mieszkaniowy rynek pierwotny, wypłacone wszystkie transze i spłaca już kapitał+odsetki, do konca maja ma przyniesc akt notarialny i przyniesc potwierdzenie ubezpieczenia z cesją (warunki kredytu), natomiast opoznia się akt notarialny, odbiór mieszkania i co zrobic? jest jakas mozliwosc przesuniecia ?
04-05-2021 21:52
Jeśli opóźnienie wydania aktu wynika z sytuacji związanej z COVID, jednorazowo możemy przedłużyć warunki o 60 dni.
Wystarczy do nas zadzwonić, a przekażemy wszystkie szczegóły
Jeśli deweloper daje sobie dłuższy czas na ostateczny akt, to trzeba pobrać od niego oświadczenie wyznaczające nową maksymalną datę aktu i zadzwonić na infolinię 32 357 00 57.
Umówimy kontakt ze specjalistą z oddziału w celu zamówienia aneksu przedłużającego terminy (do nowej daty wyznaczonej przez dewelopera).
Aneks będzie do podpisu w oddziale banku, przez wszystkich kredytobiorców, płatny 200 zł w dniu podpisania.
04-05-2021 22:52 | Edytowano: 04-05-2021 22:55
czyli tak: dzwonie i mowie ze jest to zwiazane z covidem (tak naprawde pewnie budowa bylaby szybsza zeby nie covid) i mam wydłużone o 60 dni? jakbym te 60 dni nie dalo rady to oswiadczenie od dewelopera i ten aneks za 200 zl?
szczerze to te 60 dni raczej juz by mnie ratowalo, to jest darmowe, wystarczy kontakt na infolini/doradcy hipotecznego ?
ps. wydluzenie okresu oczywiscie rozumiem jest jednoznaczne z wydluzeniem okresu kiedy musimy ubezpieczyc nieruchomosc (bo dopiero jak mamy akt notarialny to ubezpiecamy)? te ubezpieczenie jak chce bankowe (a nie z rynku) to trzeba w oddziale jakies dokumenty ubezpieczeniowe podpisac czy przez neta?
05-05-2021 22:29
W opisanej sytuacji proszę o kontakt z naszą infolinią. Myślę, że będziemy mogli pomóc
Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 22-11-2024