Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zwrot odsetek przy całkowitej spłacie kredytu hipotecznego

Dzień dobry.
Chciałem zapytać,ponieważ po 14 miesiącach spłaciłem w całości kredyt hipoteczny.Przez cały ten okres płaciłem odsetki,przez pierwsze 10miesiecy same odsetki a później kapitał wraz z odsetkami.Czy mogę się ubiegać i otrzymam zwrot odsetek? Kredyt spłaciłem w tamtym roku.
Odpowiedz
0 Lajków
Mateusz89
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
20-02-2022
Wiadomość 1 z 3 (4 310 wyświetleń)

Re.: Zwrot odsetek przy całkowitej spłacie kredytu hipotecznego

Odsetki płaci się tylko od aktualnego stanu zadłużenia, nie płaci się ich "na zapas", więc nie ma czegoś takiego, jak zwrot odsetek po wcześniejszej spłacie.

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
158
57
01-04-2020
Wiadomość 2 z 3 (4 249 wyświetleń)

Re: Zwrot odsetek przy całkowitej spłacie kredytu hipotecznego

@Mateusz89 Tak jak napisał @czarna666 Odsetki liczymy w skali dziennej i płacisz je tylko za wykorzystany okres trwania kredytu. Pobieramy je wraz z miesięczną ratą. 
Nie pobieramy ich z góry więc nie mamy co zwracać, jak spłacasz kredyt przed terminem. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
555
125
04-09-2015
Wiadomość 3 z 3 (4 235 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Nie mamy twojego numeru telefonu

Tutaj nie mogę tego sprawdzić. Napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na samym dole.

28-04-2025
Nie mamy twojego numeru telefonu

Witam, jakiś czas temu chciałam wziąć niewielki kredyt. Wniosek zatrzymuje się na punkcie 2-twoje dane. Pojawia się komunikat " nie możemy udzielić ci kredytu, nie mamy twojego numeru telefonu uzupełn...

28-04-2025
Re.: Nowa karta i Google Pay

Skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu do Mojego ING, sprawdzimy co jest powodem, że otrzymałeś taką wiadomość. 

27-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy