Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zwrot odsetek przy całkowitej spłacie kredytu hipotecznego

Dzień dobry.
Chciałem zapytać,ponieważ po 14 miesiącach spłaciłem w całości kredyt hipoteczny.Przez cały ten okres płaciłem odsetki,przez pierwsze 10miesiecy same odsetki a później kapitał wraz z odsetkami.Czy mogę się ubiegać i otrzymam zwrot odsetek? Kredyt spłaciłem w tamtym roku.
Odpowiedz
0 Lajków
Mateusz89
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
20-02-2022
Wiadomość 1 z 3 (3 850 wyświetleń)

Re.: Zwrot odsetek przy całkowitej spłacie kredytu hipotecznego

Odsetki płaci się tylko od aktualnego stanu zadłużenia, nie płaci się ich "na zapas", więc nie ma czegoś takiego, jak zwrot odsetek po wcześniejszej spłacie.

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
151
52
01-04-2020
Wiadomość 2 z 3 (3 789 wyświetleń)

Re: Zwrot odsetek przy całkowitej spłacie kredytu hipotecznego

@Mateusz89 Tak jak napisał @czarna666 Odsetki liczymy w skali dziennej i płacisz je tylko za wykorzystany okres trwania kredytu. Pobieramy je wraz z miesięczną ratą. 
Nie pobieramy ich z góry więc nie mamy co zwracać, jak spłacasz kredyt przed terminem. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
549
122
04-09-2015
Wiadomość 3 z 3 (3 775 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Limit odnawialny

Tak, limit odnawialny jest debetem w koncie. Jest to oferta kredytowa, o którą wnioskujesz tak samo jak o kredyt.

12-01-2025
Re.: Brak możliwość wpłacenia pieniędzy na konto.

Chciałabym pomóc w wyjaśnieniu sytuacji ale w tym miejscu nie mam podglądu do konta. Napisz proszę do nas na czacie w Moim ING. Sprawdzimy wtedy dla Ciebie więcej szczegółów i co dzieje się z kontem.

...

12-01-2025
Re.: nie można utworzyć stałego zlecenia

Wejdź, proszę w opisane przez Ciebie zakładki. Jak pojawi Ci się formularz do wypełnienia przelewu kliknij w opcję "przelew zwykły". Uzupełnij formularz o potrzebne dane odbiorcy (numer konta, nazwę i

...

12-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy