Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zmiana wielkości działki po podpisaniu kredytu

Wzięliśmy kredyt na zakupi działki w wielkości 1248 m2, z czego 248 m2 to droga dojazdowa, na której ustanowiona jest służebność. Nieruchomość użytkujemy już od prawie roku i właśnie zaczęliśmy budowę domu. Niestety w wyniku nieporozumienia muszę odsprzedać poprzedniemu właścicielowi tą właśnie drogę i powierzchnia, która mi zostanie to 1000 m2. 

Czy wpłynie to w jakimś stopniu na wzięty przez nas kredyt? Czy w ogóle taka operacja jest możliwa? 

Odpowiedz
0 Lajków
marzol
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
29-04-2020
Wiadomość 1 z 3 (1 924 wyświetleń)

Re.: Zmiana wielkości działki po podpisaniu kredytu

bank musi wyrazić zgodę na bezciężarowe odcięcie tego kawałka i sprzedaż. jeśli biorąc kredyt nie byliście z LTV na styku 80% to technicznie nie powinno być problemu. jednakowoż w obecnej sytuacji może to trochę potrwać. 

Odpowiedz
0 Lajków
Piotr1410
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
15
1
02-04-2020
Wiadomość 2 z 3 (1 908 wyświetleń)

Re: Zmiana wielkości działki po podpisaniu kredytu

W tej sprawie zapraszam Cię do kontaktu z opiekunem Twojego wniosku. Sprawdzimy, czy w Twoim przypadku będziemy mogli wyrazić na to zgodę. Ważne jest to, aby kredyt, nie przekroczył 70% wartości nieruchomości, która pozostaje zabezpieczeniem.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 3 z 3 (1 856 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy