Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zmiana pracodawcy a umowa hipoteczna

Czesc,
W tym tygodniu, dokładnie w poniedzialek 02.03.2026 r. podpisałem umowę z ing o kredyt hipoteczny. Celem jest zakup mieszkania z rynku wtórnego. Dziś odezwał sie mój poprzedni pracodawca z propozycją pracy od 01.04.2026 r.. Obawiam sie, że nie zdążę uruchomic kredytu do tego czasu, dodam tylko, ze warunki pracy pozostają bez zmian - umowa bezterminowa wynagrodzenie netto nieco wyższe (nieznacznie, praca zwyczajnie byla ciekawsza). Zastanawiam sie nad zmianą, nie mniej jezeli może to zagrozić uruchomieniu kredytu to zrezygnuję ze zmiany pracodawcy. Czy taka zmianą moze stanowić przyczynę do wstrzymania uruchomienia kredytu przez ing ?
Odpowiedz
0 Lajków
Moresin
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
06-03-2026
Wiadomość 1 z 3 (3 095 wyświetleń)

Re: Zmiana pracodawcy a umowa hipoteczna

Zmiana pracy nie wstrzyma uruchomienia kredytu.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MateuszS
Moderator
Moderator icon
249
50
02-09-2021
Wiadomość 2 z 3 (2 901 wyświetleń)

Re: Zmiana pracodawcy a umowa hipoteczna

Dzięki bardzo za odpowiedź, wciąż się zastanawiam, nie mniej jest to ważna informacja 

Odpowiedz
0 Lajków
Moresin
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
06-03-2026
Wiadomość 3 z 3 (2 872 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Zapytanie na temat generowania PIT-5L w ING KSIĘGOWOŚĆ przy zmianie formy opodatkowania od 1 ...

Podczas wyliczania zaliczki na podatek dochodowy PIT-5L za miesiąc styczeń , prosimy utworzyć deklarację za pomocą formularza i w polu -> składki na ubezpieczenia zdrowotne -> więcej -> usunąć kwotę s

...

18-05-2026
Re: Wpłatomat pobrał 13 tys. i nie mam środków na koncie

Przykro nam, że spotkała Cię taka sytuacja. Proszę, podaj numer zgłoszonej reklamacji. Przekażę prośbę o przyspieszenie rozpatrzenia.

18-05-2026
Wpłatomat pobrał 13 tys. i nie mam środków na koncie

15.05 chciałam wpłacić 13 tys. i po przeliczeniu pojawił się komunikat awaria, po czym zaczął normalnie działać, ale środków nie zaksięgowało na rachunku. Niestety było po godzinie 18 i infolinia bizn...

18-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy