Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zmiana pracodawcy a umowa hipoteczna

Czesc,
W tym tygodniu, dokładnie w poniedzialek 02.03.2026 r. podpisałem umowę z ing o kredyt hipoteczny. Celem jest zakup mieszkania z rynku wtórnego. Dziś odezwał sie mój poprzedni pracodawca z propozycją pracy od 01.04.2026 r.. Obawiam sie, że nie zdążę uruchomic kredytu do tego czasu, dodam tylko, ze warunki pracy pozostają bez zmian - umowa bezterminowa wynagrodzenie netto nieco wyższe (nieznacznie, praca zwyczajnie byla ciekawsza). Zastanawiam sie nad zmianą, nie mniej jezeli może to zagrozić uruchomieniu kredytu to zrezygnuję ze zmiany pracodawcy. Czy taka zmianą moze stanowić przyczynę do wstrzymania uruchomienia kredytu przez ing ?
Odpowiedz
0 Lajków
Moresin
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
06-03-2026
Wiadomość 1 z 3 (2 911 wyświetleń)

Re: Zmiana pracodawcy a umowa hipoteczna

Zmiana pracy nie wstrzyma uruchomienia kredytu.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MateuszS
Moderator
Moderator icon
239
48
02-09-2021
Wiadomość 2 z 3 (2 717 wyświetleń)

Re: Zmiana pracodawcy a umowa hipoteczna

Dzięki bardzo za odpowiedź, wciąż się zastanawiam, nie mniej jest to ważna informacja 

Odpowiedz
0 Lajków
Moresin
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
06-03-2026
Wiadomość 3 z 3 (2 688 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Wysłałem oświadczenie KYC, ale ING zablokował moje konto

Ja mam to samo. Wysłane oświadczenie KYC, a potem znowu wiadomości, że czegoś im brakuje, choć sami nie wiedzą czego. Pomijam fakt, ze pytają o kontrahentów z Chin, żądają faktur i informacji jaki pro

...

18-04-2026
Re: Wypłata kredytu pytanie

Tutaj nie możemy sprawdzić tej dyspozycji. Mogą to sprawdzić nasi specjaliści hipoteczni, gdy potwierdzą dane w systemie. Tę informację powinnaś otrzymać od osoby, która kupiła mieszkanie i zlecała dy

...

17-04-2026
Re: Współwłasność działki a kredyt hipoteczny

W tej sprawie prosimy o kontakt z doradcą hipotecznym. Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. 

Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznym

...

17-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy