Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zmiana istotna w trakcie budowy a kredyt

Witam, chcemy dokonać zmiany istotnej podczas budowy. Lany strop poddasza, ktory wpłynie na powierzchnię użytkową domu kredytowanego przez ING (zmniejszy ją nieznacznie). Czy taka zmianę powinniśmy zgłosić, czy potrzebna jest również zgoda banku?
Dziękuję
Odpowiedz
0 Lajków
Karolina4
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
01-07-2020
Wiadomość 1 z 4 (3 434 wyświetleń)

Re: Zmiana istotna w trakcie budowy a kredyt

Jeśli ta zmiana nie wymaga zmian w projekcie, nie musicie nam tego zgłaszać. Jeżeli zmienialiście projekt, powinniście nas o tym poiformować. Najlepiej u specjalisty, u którego kompletowaliście dokumenty.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (3 429 wyświetleń)

Re.: Zmiana istotna w trakcie budowy a kredyt

Cześć, zasadnicze pytanie to czy ta zmiana będzie wymagała zmiany pozwolenia na budowę ?
Jeżeli są tylko naniesione poprawki do projektu to warto to skonsultować z doradcą.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
samoa
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
17
3
03-01-2019
Wiadomość 3 z 4 (3 361 wyświetleń)

Re.: Zmiana istotna w trakcie budowy a kredyt

Nie, nie będzie wymagała nowego pozwolenia, przedkładania do urzędu. Tylko zmiana w projekcie na potrzeby budowy.
Odpowiedz
0 Lajków
Karolina4
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
01-07-2020
Wiadomość 4 z 4 (3 348 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z założeniem konta.

Zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji, jednak w tym miejscu nie mamy podglądu do danych w systemie i danych naszych klientów.
Przykro mi, że syn ma kłopot z kontem. Jeśli było zapisane zgłoszenie w tej spr...

22-11-2024
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

22-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

A ja dostałem odmowę przedłużenia oprocentowania stałego. Czy ktoś ma już wydłużony termin po interwencji rzecznika?

22-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy