24-02-2021 08:33
Dzień dobry,
W trakcie budowy domu pojawił się pomysł nadbudowy pomieszczenia nad garażem w miejsce tarasu.
Pozwolenie na budowę nie uwzględnia tej zmiany, a kredyt został przyznany w oparciu o pozwolenie.
Aby zalegalizować zmianę składamy projekt wprowadzanych zmian, czego efektem będzie nowe pozwolenie powiązane z oryginalną wersją projektu.
Zmienia się powierzchnia użytkowa, dlatego pytanie jak ING podchodzi do takiej zmiany.
Wartość zabezpieczenia wzrasta, bo nieruchomość zyskuje m2, obrys budynku się nie zmienia.
Czy umowa kredytowa wymaga aneksu ?
Czy w związku z tą zmianą mogą być jakieś konsekwencje dla biorcy kredytu czy tylko formalności ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi,
26-02-2021 17:27
Takie zmiany należy nam zgłosić. Możesz to zrobić u specjalisty, u którego były kompletowane dokumenty. Wtedy będziemy mogli podjąć decyzję o tym, czy konieczne będzie podpisanie aneksu do umowy.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |