22-02-2017 21:41 | Edytowano: 22-02-2017 21:42
Witam .
Mam pytanie czy mam szansę ubiegać się o kredyt w Państwa banku.
Mam 36lat, brak kredytów, alimentów czy innych zobowiązań , aktualnie mieszkam z rodzicami.
Jestem kierowcą "Tira" , na rękę otrzymuję 1500zł, jednak moja pensa miesięcznie to zwykle 5tys i więcej , tyle że nie udokumentowana w umowie o prace. Miesięcznie na konta w bankach (nie ING) wpływa wynagrodzenie 1,5tys oraz ok. 3-4tys, które wpłacam osobiście. Posiadam mieszkanie o wartości około 170tys, jednak nie chcę go zostawiać, ponieważ po wybudowaniu domu chce sprzedać, by móc uregulować swoje zobowiązania wobec banku w przeciągu ok 5 lat od zaciągnięcia kredytu.
Posiadam także działkę budowlaną o wartości 40tys na której chcę wybudować dom,
oraz garaż o wartości ok 20-25tys.
Na koncie odłożone mam 100tys.
Wnioskuję o 170tys , budowa domu to ok. 270tys.
1. Czy mam szansę na kredyt przy takich zarobkach udokumentowanych i nieudokumentowanych ?
2. Jaki jest koszt wcześniejszej spłaty kredytu, proszę podać najkorzystniejszy wariant. Może istnieją progi procentowe do jakich kwot można spłacać kredyt bez prowizji, tj np. w Banko PKO
dziękuję za odp.
23-02-2017 19:59
@artss Przy analizie zdolności kredytowej opieramy się wyłącznie na udokumentowanych dochodach. Przy Twoich zarobkach takiej zdolności kredytowej nie będzie .
Przez pirwszych pięć lat od uruchomienia kredytu pobieramy prowizję 2% za wcześniejszą spłatę, niezależnie od kwoty. Po pięciu latach tej prowizji już nie ma.
03-03-2017 09:13
Zostaje Ci dozbierać gotówki i/lub wziąść kredyt hiopteczny pod zastaw mieszkania. Sprawdź sobie pożyczając ile musisz w sumie oddać bankowi.
Tanio chcesz ten domek wybudować. Bardzo.
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
18-11-2024