12-02-2026 13:25
Dzień dobry,
Moje pytanie: Chciałbym wziąć kredyt na pierwsze mieszkanie, mam 20% wkład własny, niestety brakuje mi niewiele zdolności kredytowej (40k) do wymarzonego miejsca. Czy jest możliwość wzięcia rodzica na żyranta (lub jego nieruchomość) aby zwiększyć moją zdolność żeby bank wyraził zgodę na kredyt? Wzięcie kredytu wspólnie z rodzicami nie wchodzi w grę, bo na ich wiek bank nie chce dać dłuższego kredytu niż na 21 lat, a chciałbym wziąć na 30-35 lat samodzielnie.
Pozdrawiam
13-02-2026 13:46
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznymi możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING wybierz: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING.
Możesz również umówić się na stronie www.ing.pl wybierając kolejno: Kontakt -> Umów spotkanie.
Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym możesz porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejla. Będziesz mógł zobaczyć naszego specjalistę oraz przygotowane materiały.
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznymi możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego
... 13-02-2026Dzień dobry,
Moje pytanie: Chciałbym wziąć kredyt na pierwsze mieszkanie, mam 20% wkład własny, niestety brakuje mi niewiele zdolności kredytowej (40k) do wymarzonego miejsca. Czy jest możliwość wzięci
... 13-02-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |