Odpowiedz

Zdolność kredytowa a żyrant

Dzień dobry,

Moje pytanie: Chciałbym wziąć kredyt na pierwsze mieszkanie, mam 20% wkład własny, niestety brakuje mi niewiele zdolności kredytowej (40k) do wymarzonego miejsca. Czy jest możliwość wzięcia rodzica na żyranta (lub jego nieruchomość) aby zwiększyć moją zdolność żeby bank wyraził zgodę na kredyt? Wzięcie kredytu wspólnie z rodzicami nie wchodzi w grę, bo na ich wiek bank nie chce dać dłuższego kredytu niż na 21 lat, a chciałbym wziąć na 30-35 lat samodzielnie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
Sebastian1231
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
0
12-02-2026
Wiadomość 1 z 1 (29 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zdolność kredytowa a żyrant

Dzień dobry,

Moje pytanie: Chciałbym wziąć kredyt na pierwsze mieszkanie, mam 20% wkład własny, niestety brakuje mi niewiele zdolności kredytowej (40k) do wymarzonego miejsca. Czy jest możliwość wzięci

...

12-02-2026
Re.: Czas analizy po dodatkowych oświadczeniach

Fajnie by było jakbyś dodała informacje jak długo czekałaś od statusu, ponieważ jestem w tej samej sytuacji i dziś miałem zmianę na: mamy już wszystko podejmujemy decyzję

10-02-2026
Re: Infolinia bezpieczeństwa to jakaś kpina

Trwają zmasowane ataki telefoniczne na klientów banków, w których oszuści manipulują klientami do wykonywania transakcji. Blokady, które nastąpiły, były prewencyjne, aby nie dopuścić do wykonania prze

...

09-02-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy