24-10-2020 23:22
Cześć,
przymierzam się do złożenia wniosku kredytowego m.in. w ING. Poprosiłem dział kadr w miejscu pracy o przygotowanie zaświadczenia o zarobkach. Sytuacja wygląda tak, że do marca br. moje wynagrodzenie składało się z kwoty wynikającej z umowy oraz zmiennej premii. Wynagrodzenie dostałem w całości jednym przelewem. W kwietniu, maju, czerwcu i lipcu w czasie lockdownu otrzymywałem pensję bez premii. Od sierpnia wróciły premie. Księgowa w firmie ma problem z wyliczeniem premii i prosiła o zasięgnięcie informacji u źródła. W formularzu widnieje adnotacja, że przy premii rocznej wpisujemy średnią z 12 miesięcy, przy półrocznej z 6 i analogicznie. W zaświadczeniu w polu premie wpisała mi kwotę ostatniej premii, a wg mnie powinna wpisać średnią z dwóch miesięcy.
Co w sytuacji, gdy w mojej firmie dopiero co przywrócono premie i mam ją od dwóch miesięcy? Wpisujemy średnią z dwóch?
Pozdrawiam
26-10-2020 15:06
Miło mi czytać, że zdecydowałeś się na naszą ofertę. W zaświadczeniu bierzemy pod uwagę premie za 3 ostatnie miesiące. W Twoim przypadku będzie to liczona suma za ostatnie dwa miesiące, podzielona przez trzy miesiące.
Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 22-11-2024