24-10-2020 23:22
Cześć,
przymierzam się do złożenia wniosku kredytowego m.in. w ING. Poprosiłem dział kadr w miejscu pracy o przygotowanie zaświadczenia o zarobkach. Sytuacja wygląda tak, że do marca br. moje wynagrodzenie składało się z kwoty wynikającej z umowy oraz zmiennej premii. Wynagrodzenie dostałem w całości jednym przelewem. W kwietniu, maju, czerwcu i lipcu w czasie lockdownu otrzymywałem pensję bez premii. Od sierpnia wróciły premie. Księgowa w firmie ma problem z wyliczeniem premii i prosiła o zasięgnięcie informacji u źródła. W formularzu widnieje adnotacja, że przy premii rocznej wpisujemy średnią z 12 miesięcy, przy półrocznej z 6 i analogicznie. W zaświadczeniu w polu premie wpisała mi kwotę ostatniej premii, a wg mnie powinna wpisać średnią z dwóch miesięcy.
Co w sytuacji, gdy w mojej firmie dopiero co przywrócono premie i mam ją od dwóch miesięcy? Wpisujemy średnią z dwóch?
Pozdrawiam
26-10-2020 15:06
Miło mi czytać, że zdecydowałeś się na naszą ofertę. W zaświadczeniu bierzemy pod uwagę premie za 3 ostatnie miesiące. W Twoim przypadku będzie to liczona suma za ostatnie dwa miesiące, podzielona przez trzy miesiące.
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn
... 24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |