Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zaświadczenie o źródle i wysokości miesięcznych dochodów

Dzień dobry, mam problem z określeniem "premii/nagród w ujęciu miesięcznym 1) netto za ww. okres", mianowicie nagrodę roczną utrzymuję pod koniec każdego roku (za przepracowany kończący się rok - w tej sytuacji rok 2020), natomiast rubryka premii/nagród odnosić się ma do "ww. okresu" czyli roku 2021. 

Czy mimo to powinienem przyjąć do obliczeń premię/nagrodę za 2020r. dzieląc ją na 12 miesięcy?

Proszę o odpowiedź, bo nie jest to dla mnie jasne. Nagrodę dostaję za przepracowany rok, a nie "z góry" na nadchodzący.

Odpowiedz
0 Lajków
scrypt
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
01-11-2021
Wiadomość 1 z 2 (5 771 wyświetleń)

Re: Zaświadczenie o źródle i wysokości miesięcznych dochodów

Jeśli dochód, który uzupełniasz, jest uzyskiwany z tytułu umowy o pracę, pod uwagę bierzemy wpływy za ostatnie 3 miesiące. Czyli w zaświadczeniu nie ujmujesz wpływu z tytułu premii, ponieważ nie była ona wypłacana na przełomie ostatnich 3 miesięcy. Przy umowie zlecenie bierzemy pod uwagę dochód za ostatnie 12 miesięcy. Jeśli premia była wypłacana w tym okresie, możesz ją uwzględnić w zaświadczeniu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
250
47
11-02-2020
Wiadomość 2 z 2 (5 677 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Emotikon: Mrugający Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic

...

27-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

Nie chce zakładać nowego wątku.

Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.

Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda

...

27-11-2024
Re.: Wyciągi w kolorze

To, że ktoś nie umie drukować to od razu argument, że logo ING nie w kolorze? Przecież tylko głównie o logo chodzi.

Jakoś w mBanku mamy w kolorze do dzisiaj Emotikon: Mrugający

27-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy